FC Tempo Praha

U19: Podivná penalta v Táboře

1.9.2022 17:09   Filip Šmídek  

Tempáky zabrzdila brzká branka z vymyšlené penalty a také slabá koncovka.

Ve třetí minutě (do zápisu napsaná 14. minuta), kdy náš stoper a střední záložník byli metr od hráče, který teatrálně upadl ve vápně, k překvapení všech kromě trenéra domácích (který řve úplně jasná), se pískala penalta a my prohrávali 1:0.

Soupeře to nakoplo a do poločasu si vypracoval další dvě až tři zajímavé situace, v nichž nás podržel Skokánek nebo útočníci byli nepřesní. My si vytvořili jednu obrovskou šanci Prchlíkem, který mířil ale z malého vápna nad.

I úvod druhé půle nám nevyšel a hned ve 47. minutě jsme nenabrali hráče na malém vápně a bylo to 2:0. Hra se přelila do středu hřiště, plná soubojů a nepřesností. Postupem času jsme otevřeli zadní vrátka a domácí chodili do nebezpečných brejků, kdy nás opět podržel Skokánek v bráně. My si vytvořili dvě zajímavé situace, ale ani jedna neskončila v brance, kdy hlavně Klouček se hezky uvolnil, ale bohužel ho vychytal brankář domácích.

Zápas se hodnotí těžko, nechápu, jak hráč, který nepřijde do kontaktu s protihráčem, může teatrálně upadnout a trenér to ještě podpoří. Naše chyba samozřejmě je, že čtvrtý zápas za sebou jsme nedali gól a hodně se trápíme nahoře. I když obrana pracuje velmi slušně, je pod velkým tlakem a je jasné, že nějaká chyba nastane. Musíme zapracovat na útočné fázi.

Zápasy:

FC MAS Táborsko - FC Tempo Praha 2:0 (1:0)