FC Tempo Praha

U13: Velký obrat se Slavií

1.9.2022 17:15   Štěpán Sedlář  

Tempáci otočili do vítězství zápas, i když v něm prohrávali už o tři branky.

Hned ve druhém ligovém kole nás čekal jeden z největších favoritů naší skupiny a to Slavia. Jak je zvykem, tak Slavia přijela s o rok mladší partou. Po vysoké výhře nad Vyšehradem nás teď čekal opravdu silný soupeř. Už od rozcvičky na nás naši kluci působili velmi odhodlaně a sebevědomě, a tak jsme s trenéry očekávali zajímavý a vyrovnaný zápas.

Hned od začátku zápasu bylo na co koukat. Chvíli nám trvalo, než jsme začali zachytávat rychlé náběhy Slávistů, přičemž jsme jednu kombinaci nezachytili a Slavia šla v 5. minutě do vedení. My jsme si však vytvořili také pár nadějných situací, zatím ale tyto akce končily buď na brankové konstrukci nebo je vychytal vynikající brankář soupeře, který nás velmi dlouho přiváděl až k šílenství. Po první třetině byl tedy stav 0:1.

Do druhé třetiny jsme vlétli jako uragán, vytvořili si šance, ale bohužel nám chybělo i štěstí a soupeř nás nachytal dvěma slepenými góly. Po gólu Slavie na 0:3 z našeho pohledu jsme přebrali jasně otěže zápasu a bylo vidět, že kluci nesložili zbraně, ani za tohoto stavu a stále jsme se snažili vstřelit nějaký kontaktní gól. To se povedlo Olimu, který gólmana ze střední vzdálenosti konečně překonal. To nás posadilo na koně a začali jsme cítit, že kluci dnes opravdu nechtějí prohrát. Ještě jsme ale netušili, co naši borci předvedou v poslední třetině, kde jsme museli dohánět manko dvou gólů.

Kluci na střídačce působili opravdu motivovaně a hned na začátku třetí třetiny se po pěkné střele prosadil Benďas - 2:3. Pak přišla euforická tříminutovka. Volfík v rozmezí 70. až 73.minuty vstřelil do sítě soupeře tři branky a najednou jsme byli na takové vlně, že se soupeř dostával k naší brance jen sporadicky. Pokud se dostal, naše obrana zasáhla nebo nás podržel v brance Jánskoš. Náš střelecký účet ještě na konci zápasu uzavřel stejný hráč, který ho i načal. Oli se dostal k balónu a nekompromisně prostřelil brankáře.

Kluci podali opravdu výborný týmový výkon. Na výborný důraz jsme navázali i pěknými kombinacemi a od poloviny zápasu jsme na hřišti byli lepším týmem. Nutno ale pochválit soupeře, který hrál oku lahodící fotbal a naše obrana musela být v neustálé permanenci. Kluci si však za dnešní bojovnost a za to, že nesložili zbraně ani za nepříznivého vývoje, zaslouží tři body. Naše parta bojovníků bojovala jeden za druhého. Teď nás čeká další favorit soutěže a to Teplice. Pokud kluci k zápasu přistoupí jako k tomuhle, tak se nemáme čeho obávat a můžeme se jen těšit na to, co nám oba týmy nabídnou.

Zápasy:

FC Tempo Praha - SK Slavia Praha 6:3 (:)