FC Tempo Praha

U17: Těsná porážka s Teplicemi

6.9.2022 21:41   Jan Šindelář  

Výrazně zlepšený týmový výkon na první body nestačil.

V dalším zápase jsme hostili tým Teplic. Udělali jsme změny v sestavě a doufali, že kluci, kteří nehrají tak pravidelně, se budou chtít ukázat a soupeře potrápí.
Do utkání jsme vstoupili aktivně, měli jsme více míč na svých kopačkách a byli nebezpečnější. První velkou šanci nám daroval brankář soupeře, jehož nepovedenou rozehrávku vystihl Majkl, ale se šancí nenaložil dobře. Pak nás podržel Bárt při samostatném úniku hostujícího útočníka. Při další šanci jsme se ale dočkali a Dan nás poslal do vedení - 1:0. Do konce poločasu nás ještě jednou podržel Bárt a do šaten jsme odcházeli s vedením 1:0.

Bohužel začátek druhé půle jsme nezachytili a ve 48. minutě dostáváme branku na 1:1. Soupeř byl v tuto chvíli lepší, živější a potrestal nás druhým gólem - 1:2. My jsme se konečně oklepali a Dan nás mohl dostat zpátky do hry, gólman ho ale bravurně vychytal. Od 70. minuty nám začaly docházet síly a i přes velkou snahu kluků jsme se do dalších vyložených šancí nedostali. Hosté si tedy odvezli všechny tři body.

Dnes musím kluky pochválit za velice dobrý první poločas. Soupeře jsme rychle a důrazně dostupovali a nedovolili mu hrát kombinační hru. Mrzí mě, že my jsme také částečně rezignovali na postupné útoky a snažili se hrát jednoduše nahoru. Ve druhé půli už nám došel dech. Kluky srazil brzký inkasovaný gól. Pokud budeme schopni vydržet hrát celých 90 minut jako dnešní první poločas, brzy se dostaví i výsledky.

Zápasy:

FC Tempo Praha - FK Teplice 1:2 (1:0)