FC Tempo Praha

U13: Porážka v Teplicích

7.9.2022 22:01   Štěpán Sedlář  

Na hřišti favorita Tempáci prohráli 4:10.

Nezvykle ve čtvrtek jsme navštívili nám velmi dobře známého soupeře - Teplice, abychom sehráli 3.kolo ligové soutěže. Věděli jsme, že nás čeká možná největší favorit celé soutěže. To bylo od začátku na hřišti patrné, ale naši borci do utkání vstoupili velmi dobře a soupeře brzy zaskočil Max, který po Volfiho výpadu propálil vše, co mu stálo v cestě. To však nakoplo soupeře, který po křídelních akcích v rámci dvou minut skóre otočil. Naštěstí kluky to nepoložilo a konec první třetiny patřil nám, když Mates pěknou přihrávkou pod sebe našel Benďase a ten nás vrátil do zápasu - 2:2.

Konec první třetiny patřil nám, to se však nedá říct o začátku druhé. Soupeř na nás vletěl ve velkém stylu a než jsme se stihli rozkoukat, dostal se do vyššího vedení. Hrál se velmi důrazný fotbal, což na rozdíl od minulého kola, tentokrát více vyhovovalo našemu soupeři a kluky tento zápas velmi bolel. Některé góly pro nás byly kruté, ale vše pramenilo z velké aktivity Teplic.

Vstup do třetí třetiny nám bohužel opět nevyšel a po nedorozuměních v obranné fázi, pro nás skóre nevypadalo vůbec dobře. Na konci zápasu jsme ještě zkusili Teplicím vstřelit nějakou branku, což se ještě povedlo Benďasovi a Volfimu.

Velmi těžká prověrka. Tento zápas nás však může hodně posunout. Soupeř byl fyzicky i fotbalově velmi vyspělý. Teplice nám nedaly centimetr prostoru a zaslouženě vyhrály i vyšším rozdílem, k čemuž jim gratulujeme. Myslím si ale, že kluci mohli trávník opouštět se vztyčenou hlavou, protože na nich bylo vidět, že tam nechali všechno. Bohužel soupeř měl celou sedmičku na střídání a od poloviny zápasu bylo vidět, že nám docházejí síly. Šanci na reparát máme již tuto neděli v Ústí nad Labem, kde nás čeká podobně těžký zápas.

Zápasy:

FK Teplice - FC Tempo Praha 10:4 (:)