FC Tempo Praha

U17: Výkony se zlepšují, výsledky nikoli

14.9.2022 21:52   Jan Šindelář  

Tempáci po slušném výkonu prohráli na Meteoru 1:3.

V dalším zápase jsme zajížděli na Meteor. Věděli jsme, že vzhledem k výsledkům domácích nás nečeká nic jednoduchého. Do utkání vstoupili lépe domácí a prvních patnáct minut patřilo jim. My jsme soupeře pozdě a nedůrazně dostupovali a po zisku míče jsme se chovali příliš zbrkle. Poté jsme ale začínali postupně přebírat iniciativu, dali míč na zem a soupeře přehrávali. Paradoxně jsme z dlouhého nákupu dostali lacinou branku. Kluky to ale nepoložilo a do přestávky si vytvořili šance, které ale nedokážeme proměnit.

Ve druhé půli pokračoval náš dobrý výkon, který korunoval Bróža gólem po nádherné kombinaci. I nadále jsme byli aktivní, soupeře včas dostupovali, přesně kombinovali a byli důrazní. V 60. minutě však přišel zásadní moment utkání, kdy jsme vyrobili hrubici při naší rozehrávce, kterou soupeř potrestal - 2:1. Prostřídali jsme, ale potřebné oživení to nepřineslo. Domácí poté přidali z brejku ještě jednu branku a vyhráli tak 3:1.

Dnes naše hra snesla přísné parametry. Když jsme dali míč na zem, předváděli jsme fotbal se spoustou průnikovek, pohybu, odvahy a přepínání. Bohužel nás zlobí koncovka, ve které se chováme příliš zbrkle. Mrzí mě také inkasovaný gól z dlouhého míče a chyba při rozehrávce. Chyby se ale stávají a stávat se budou, o tom fotbal je. Také bych chtěl více od střídajících hráčů, kteří nezachytili tempo zápasu a emoce tak, jak bylo potřeba. Není třeba věšet hlavu. Pracujeme tvrdě a naše hra se postupně zlepšuje, a tím i individuální výkony.

Zápasy:

FK Meteor Praha VIII - FC Tempo Praha 3:1 (1:0)