FC Tempo Praha

U12: V Ústí rozhodly standardní situace

16.9.2022 22:47   Marek Novotný  

Tempáci přivezli ze severu tři body za výhru 5:3.

Ve čtvrtém kole žákovské ligy jsme zavítali na sever Čech do Ústí nad Labem. Věděli jsme, že Ústí patří k nejlepším týmům naší soutěže a že to pro nás nebude snadný zápas. A to také nebyl.

První třetinu nezačal ani jeden tým dobře. Hrálo se "nahoru dolů" a ani jeden tým nedokázal udržet míč. Soupeř nejprve zahrozil z penalty, která vznikla z naší špatné rozehrávky. Náš brankář ji však skvělým zákrokem zneškodnil. Následně jsme se dostali do vedení díky proměněnému volnému přímému kopu. Po naší další špatné rozehrávce se soupeři podařilo srovnat. V této třetině jsme se mohli opřít o silný presink, díky kterému jsme vstřelili druhý gól a třetí jsme přidali z penalty.

Do druhé třetiny jsme vstoupili lépe. Chtěli jsme hrát fotbal, drželi jsme míč a určovali tempo hry. Bohužel se nám celý zápas nedařila rozehrávka a soupeř hrozil z několika šancí a snížil na 3:2. Od této chvíle se začal v zápase opakovat stejný scénář - soupeř se dotáhne na rozdíl jedné branky, my přestaneme hrát v klidu, jelikož se začneme bát o výsledek. S tím přichází zbrklé řešení situací nebo naopak předržené míče, neboť jsme nerozhodní, následují ztráty a soupeřovy šance. Na druhou stranu my jsme také hrozili z několika pohledných akcí a když jsme si druhým proměněným přímým kopem v zápase pojistili stav 5:3, bylo hotovo. Zápas mohl skončit vítězstvím i pro Ústí, ale to své šance neproměnilo. Velký dík patří našemu brankáři, který nás několikrát v zápase podržel. Z Ústí jsme si díky tomu přivezli cenné tři body.

Celkově nám v zápase chyběl klid na míči. Ten bychom získali, kdybychom proměnili naše vytvořené šance, dostali bychom se na rozdíl více branek a nestrachovali bychom se o výsledek. Musíme se z toho poučit a zlepšit to do dalších zápasů.

Zápasy:

FK Ústí nad Labem - FC Tempo Praha 3:5 (:)