FC Tempo Praha

U13: Vítězství o jediný gól

19.9.2022 23:53   David Perl  

Střešovice statečně vzdorovaly až do konce zápasu.

Na Tempo přijel první ze tří nových soupeřů v naší ligové skupině, a tak jsme nemohli vycházet ze zkušeností z minulého roku. Dlouho to bylo o dobývání a otevírání obran a hlavně brankářů. Chtěl bych říct, že hlavně o našem dobývání, ale soupeř měl několik nepříjemných protiútoků, při kterých se musel předvést Davído v bráně. Na gól se tedy čekalo až do 27. minuty, kdy se po zpětné přihrávce Maxe prosadil střelou levačkou Šíma. O dvě minuty později navíc krásnou střelou z přímého kopu zvýšil Oli. I tak jsme ale kluky varovali, že se soupeř nevzdá a ještě bude zlobit. Nám se přes jejich silové a dobře organizované hráče blbě přecházelo a kombinace ve většině případů byla taková nedotažená. No a když se nám moc nechtělo vracet do obrany, vznikaly situace, kdy jsme to vzadu hasili na poslední chvíli. Zbytek zápasu tak běžel ve stejných kolejích. My vždy o jeden, dva góly vedli, ale nikdy se nám nepodařilo odskočit na větší rozdíl a soupeři jsme nedůrazem, nepředvídáním situací nabídli snížení, a tak to vlastně bylo drama až do konce, byť jsme měli opticky celý zápas převahu.

Plusem ze zápasu jsou určitě dvě branky z přímáků, kdy to byly opravdu dobře umístěné rány (kromě Oliho se tak prosadil i Erža) a ne obloučky přes zeď, které v této kategorii na malé branky brankáři zobou jak maliny. Dalším plusem pak musí být i dotažení zápasu do vítězného konce, protože kluci vlastně celý zápas hráli s tím, že každá další chybka, podcenění, znamená vyrovnání a ztrátu bodů.

Pro nás hlavním negativem bylo opakování situací, které nám nevycházely a vyjít ani nemůžou. Pan Trpišovský by ve světle nedávných události potvrdil, že chyba se stát může, ale abychom ji neustále opakovali, je prostě blbě. Na druhou stranu to ukazuje, že se to stává i profíkům a my máme několik dalších let tréninků a zápasů na to, abychom to ze hry odstranili úplně.

Zápasy:

FC Tempo Praha - SK Střešovice 1911 5:4 (:)