FC Tempo Praha

U13: Podařená odveta za jaro

28.9.2022 22:27   David Perl  

Tempáci kvalitnímu týmu Mostu vrátili jarní porážku a vyhráli 4:1.

S Mostem jsme minulou sezonu odehráli dva zajímavé zápasy. Ten u nich se nám povedl herně i výsledkově, ale doma jsme okusili něco, co jsem na malé hřiště snad ještě nikdy nezažil. Za 90 minut jsme ani jednou nevystřelili na bránu a Most odjížděl s výhrou 7:0 a po zápase jsem psal: "To podstatné bylo v přístupu a poctivosti. Soupeř rozhodně nebyl lepší rychlostně, technicky. Zválcoval nás ale svojí chutí uspět a to po celých 90 minut."

Samozřejmě takový zápas z hlavy jen tak nevymažete, a tak jsme na to kluky upozorňovali a v týdnu jsme na trénincích upravovali postavení krajních záložníků při zakládání útoku (ne cíleně kvůli tomuto zápasu, ale měli jsme s tím problém už v zápasech předtím a bylo jasné, že pokud pojedeme v zajetých kolejích, bude to mít soupeř v napadání o to víc jednoduché).

První třetina byla přesně taková, jakou jsme čekali. Soupeř poctivý, skvělý v celoplošném pohybu celého týmu a tak jsme po 30 minutách prohrávali 1:0. Jak trenéři, tak i kluci ale cítili, že pokud se jim v tomhle vyrovnáme, tak ostatní parametry výkonu jsou na naší straně a zápas zvládneme otočit.

Důležitým momentem byla Benďasova dorážka, kdy dobře dobíhal a navíc ještě vlítnul do souboje za cenu nějakého toho kopance a modřiny. To nás nastartovalo, Volfík přidal ze dvou téměř samostatných akcích další dva góly (pro každou svou nohu si schoval jeden gól) a rozehraný roh zakončený Erikovými polonůžkami už byla taková třešnička na dortu druhé třetiny.

V kategorii mladších žáků se mi skoro až příčí psát, že se třetí třetinu zápas jenom dohrával ale opravdu to tak vypadalo. Nepadl žádný gól, šancí bylo pramálo, a tak za zmínku stojí pouze neproměněná penalta soupeře, u které se hráč ještě zranil - doufáme, že to nakonec nebylo nic vážného. 

Zápasy:

FK Baník Most - Souš - FC Tempo Praha 1:4 (:)