FC Tempo Praha

U17: Velmi dobrý výkon na body nestačil

30.9.2022 0:08   Jan Šindelář  

Tempo prohrálo v Jablonci těsně 1:2.

O středečním svátku jsme zajížděli do Jablonce, kde jsme se utkali s místní akademií. Změnili jsme nějaké taktické věci a doufali, že to přinese ovoce. Vstup do utkání jsme měli skvělý. Drželi jsme míč, dokázali rychle otáčet hru a vytvářet si šance. Bohužel jsme ani jednu ze dvou stoprocentních nedokázali proměnit, a tak se začal osmělovat i soupeř. Nejdříve po dlouhém míči fauloval Baštys ve vápně a následovala penalta (jednoznačná). Tu dokázal Baštys zneškodnit. Za několik málo minut jsme ale nedokázali pokrýt rohový kop domácích a prohrávali 1:0. Poté se hrálo nahoru dolů a my mohli Pančím vyrovnat, domácí gólman byl však proti. A když ani jablonecký útočník neproměnil své sólo, odcházelo se do šaten za stavu 1:0 pro domácí.

Vstup do druhé půle jsme měli opět aktivní a konečně se gólově i prosadili. Nádherná střela Pančího skončila v rohu domácí svatyně. Následující minuty byly dost rozhárané se spoustou ztrát na obou stranách. Bohužel po naší individuální chybě se Jablonec opět dostal do vedení 2:1. Zbytek zápasu jsme domácí mírně tlačili, oni však podnikali nebezpečné brejky. A když se neujala ani střela Slávy ke konci zápasu, domácí si vybojovali všechny tři body.

Dnes jsem s herním výkonem spokojený. Stále potřebujeme pilovat koncovku a důraz, ale dnes naše hra snesla přísná měřítka. Pokud se takto budeme prezentovat v každém zápase, výsledek už se musí dostavit.

Zápasy:

FK Jablonec - FC Tempo Praha 2:1 (1:0)