FC Tempo Praha

U13: Deset branek Varům

4.10.2022 12:55   Jaroslav Hodánek  

Tempáci měli celý zápas jasně pod kontrolou a předvedli spoustu pěkných akcí.

V dalším podzimním zápase ligové soutěže zavítala na naši umělku opět Slavia, tentokrát z Karlových Varů. Úvod utkání vyšel náramně, protože hned z prvního útoku se prosadil Andy. To nás uklidnilo, chtěli jsme rychle přidat další góly, ale proti snaživému soupeři nebylo jednoduché se prosadit. Nicméně hru jsme měli víceméně pod kontrolou, kluci hráli odpovědně a postupně jsme našli i klíč na otevírání soupeřovy obrany.

V zápase nám totiž několikrát velmi dobře zafungovaly výměny pozic hráčů (ať už seskočením útočníků do meziprostorů nebo rotací záložníků), čehož ostatní hráči využívali k náběhům do vzniklých uvolněných prostorů a následným průnikovkám. Z těchto situací jsme si pak dokázali vytvářet šance a některé z nich i proměnit. Několik gólů padlo po pěkných akcích, kdy na některé křižné přihrávky byla opravdu radost pohledět.

Vstřelených branek mohlo být i více, ale bohužel za rozhodnutého stavu už tam v některých situacích trošku převládala i snaha dát si gól sám, než přihrát vedle nabíhajícímu spoluhráči v lepší pozici, který by míč už jen doklepl do prázdné branky.

Celkově však utkání kluci zvládli s přehledem, a tak skončilo vysokou, ale zaslouženou výhrou.

Zápasy:

FC Tempo Praha - FC Slavia Karlovy Vary 10:2 (:)