FC Tempo Praha

U17: Kvalita v ofenzivní části

4.10.2022 23:04   Jan Šindelář  

V zápase s Libercem rozhodly o porážce 3:5 standardní situace a fyzické síly.

Do zápasu jsme chtěli vstoupit aktivně a navázat na zápas s Jabloncem. Bohužel během prvních patnácti minut jsme dvakrát inkasovali ze standardních situací! Poté jsme začali soupeře důrazněji a včas dostupovat a v útočné fázi jsme předvedli zatím náš nejlepší podzimní výkon. Byli jsme kreativní, odvážní a především kvalitní. Tím, že jsme se snažili hrát vysoko a vzadu na riziko, tak nám vznikala místečka v obranné fázi, která hosté dokázali také využívat. Celkově bych řekl, že první poločas se musel divákům líbit. Rozhodčí jej ukončil za stavu 3:3.

Ve druhém poločase jsme drželi krok pouze nějakých dvacet minut. Poté jsme odpadli fyzicky a hosté nás přehrávali ve všech herních atributech. Konečnou podobu skóre dal Liberec v 90. minutě po rychlém kontru po naší ztrátě.

Dnes musím kluky pochválit za přístup a vysokou kvalitu v útočné fázi. Stylem hry, kterým se chceme prezentovat, samozřejmě vznikají mezery v defenzivní fázi, které dokáží ligové týmy trestat. Liberec měl dnes velmi rychlý a efektivní přechod do útoku. Mrzí mě ještě řada nevyužitých šancí, především v první půli. Ve druhé půli nám už bohužel docházel dech, a proto jsme nebyli schopní Liberec potrápit ještě více. Teď nás čeká Slavia a je na klucích, jak se dokáží ukázat a prodat.

Zápasy:

FC Tempo Praha - FC Slovan Liberec 3:5 (3:3)