FC Tempo Praha

U12: V Mostě a s Karlovými Vary

5.10.2022 14:26   Jaroslav Teplan  

Tempáci pokračují na vítězné vlně, byť po rozdílných výkonech.

Most
Odehráli jsme velice špatné utkání, většinou jsme míč tahali a nedokázali jsme se kvalitněji prosadit. Po celý zápas jsme dobývali obranu domácích, naše pomalost, laxnost a někdy i netýmovost vedla k řadě chybných rozhodnutí. Přesto jsme soupeři vstřelili patnáct branek. Bohužel s veškerým respektem k soupeři nás jeho výkon nedonutil k nějakému většímu hernímu úsilí jak v útočné, tak obranné fázi.

Karlovy Vary
Očekávali jsme velice těžký zápas, když poslední výsledky Karlových Varů (prohra 4:5 s Teplicemi, výhra na Slavii) naznačovaly jejich kvalitu. Od první třetiny jsme však soupeře výrazně přehrávali - první třetinu jsme prohráli 0:1. Soupeř se v podstatě za celou první třetinu dostal jednou do zakončení a trestal, zatímco my jsme pálili jdou velkou šanci za druhou. Když se nám podařilo ve druhé třetině konečně vyrovnat šťastným gólem, tak soupeř opět z ojedinělého útoku se dostal do vedení 1:2. Naštěstí jsme však zjistili při prvním gólu, že když nebudeme střílet doprostřed brány, ale k tyčím, tak budeme úspěšnější. Což se povedlo a zápas jsme otočili na 5:2. V poslední třetině zápas ztratil tempo, které jsme nasadili od začátku utkání. Podařilo se nám vstřelit ještě čtyři branky a soupeři jedna, a tak zápas skončil výsledkem 9:3 v náš prospěch.

V tomto utkání jsme byli hladoví po úspěchu a byl to jeden z nejlepších výkonů kluků. Hráli jsme účelně, správně se rozhodovali a silné individuální výkony podporovaly velice dobrý týmový výkon. Rychlé napadání a náš repres dělal Varům velké problémy a já jsem byl rád, že kluci ukázali svůj vysoký potenciál. Ovšem musíme si zde uvědomit obrovský počet neproměněných šancí (dneska bych zápas pojmenoval festivalem neproměněných šancí). Kdybychom takto hráli za 14 dní na Planeo Cupu, tak nám zbudou oči pro pláč. Je potřeba se lépe soustředit na zakončení a jít do něj za každou cenu, abych dal gól. Karlovým Varům děkujeme za kvalitní zápas, který nás nutil k co nejlepšímu výkonu.

Zápasy:

FK Baník Most - Souš - FC Tempo Praha 1:15 (:)
FC Tempo Praha - FC Slavia Karlovy Vary 9:3 (:)