FC Tempo Praha

U13: Keseli jistil náskok

11.10.2022 21:32   Jaroslav Hodánek  

Tempáci zvyhráli v Ďáblicích 5:2. Tým podržel o rok mladší brankař Keseli.

V Ďáblicích se utkání hrálo na rozměrově menším hřišti, než jsme byli z posledních zápasů zvyklí. Hra tak byla od začátku plná soubojů, navíc po kontaktu hráčů byla i často přerušovaná, což její plynulosti vůbec nepřispívalo. Utkání tak bylo hodně o dobývání připravené obrany, kam se soupeř po přerušení stíhal vracet. Nicméně když se hrálo, byli jsme lepším týmem a do poločasu si vytvořili tříbrankový náskok.

Ve druhé půli se situace začala komplikovat, když se soupeř nejprve prosadil povedenou, a ještě navíc před brankářem tečovanou, střelou z trestňáku. Po několika minutách pak dokonce snížil na jednobrankový rozdíl, když po naší ztrátě v obraně proměnil samostatný únik. Pak si soupeř vytvořil ještě dvě gólové situace a jen skvělé zákroky našeho brankáře nás zachránily od vyrovnání. Brzy jsme však dokázali odpovědět, když Kerby z hloubi pole milimetrově posadil míč na hlavu Bejkovi a ten přehodil brankáře. To kluky uklidnilo, od té doby jsme již dobře drželi míč a ve složitějších situacích si pomohli přihrávkou či vyvedením míče do volných prostorů a trpělivou hrou se snažili vyzrát na v bloku bránícího soupeře. Do konce utkání jsme si ještě připravili několik šancí ke vstřelení branky, ale gól už jsme z nich přidali pouze jediný.

Kluci odehráli dobré utkání, ale přece jen bych zde chtěl vyzvednout přehled, s jakým odchytal utkání Nicholas Keseli z 2011, který nám v brankářské nouzi v tomto zápase přišel pomoci. Kesi zvládl utkání naprosto s přehledem a v důležitých momentech nás svými výbornými zákroky několikrát podržel. Děkujeme.

Zápasy:

SK Ďáblice - FC Tempo Praha C 2:5 (0:3)