FC Tempo Praha

U12: Osm branek, ale málo radosti

11.10.2022 22:43   Jaroslav Teplan  

Zápas v dalekém Chebu kromě výsledku příliš pozitiv nepřinesl.

V sobotu jsme se vydali k našemu nejvzdálenějšímu soupeři do Chebu. Cesta autobusem trvala téměř tři hodiny, což se výrazně podepsalo na klucích při rozcvičce a v první třetině.

Zápas jsme odehráli u nováčka soutěže a tudíž jsme vůbec nevěděli, co můžeme od něho očekávat. Soupeř se snažil hrát nátlakový fotbal, kdy se nás snažil napadat, ale jednalo se pouze o krátké epizody, neboť po celý zápas jsme byli převážně na míči. Bylo pouze na nás a našem výkonu, kolik branek soupeři vstřelíme - s veškerým respektem k němu.

Bohužel naši kluci na hřišti vypadali, že si jeli zápas povinně odehrát a nikoliv si zahrát. Naše hra byla pomalá, převážně do stran, se spoustou špatných rozhodnutí směrem dopředu. Častokrát jsme přebírali míče směrem k naší brance, vůbec jsme si nekontrolovali prostor, obíhali jsme míče, vyhýbali se hře slabší nohou, šetřili jsme náběhy, chyběly prudké a kolmé přihrávky (když se povedly, byli jsme velice nebezpeční) a především jsme měli malý důraz směrem do zakončení. Výsledek 8:1 v náš prospěch je fajn, ale pokud se chceme zlepšovat, musíme na sebe klást mnohem větší nároky, než to, co jsme předvedli v tomto zápase. Je pravdou, že zápas byl celou dobu kouskovaný, neustále se běhalo někam pro míč, asi 120x se opakovaly auty a hra neměla intenzitu a spád.

V příštím zápase hrajeme s Chomutovem, tak věřím, že kluci budou výrazněji odvážnější, hladovější po gólech a bude na nich vidět větší radost ze hry.

Zápasy:

FK Hvězda Cheb - FC Tempo Praha 1:8 (:)