FC Tempo Praha

U13: Těžký zápas na koncentraci

12.10.2022 23:34   David Perl  

Nakonec ho Tempáci v Chebu zvládli a brali tři body za výhru 7:4.

Do Chebu to byla dlouhá štreka. Tak dlouhá, že kdyby byla o půlku kratší, tak je pořád dlouhá. Na rozcvičce to u některých kluků vypadalo, že vedle fotbalu za tu cestu zapomněli i chodit a pustili jsme se do zápasu. Na klucích ale bylo od začátku vidět, že nechtějí jet domů s prázdnou, a tak bylo zaděláno na zajímavý zápas.

Soupeř, jak už bylo poznat na jeho dosavadním skóre (8 zápasů - 20:18), hrál hodně z obrany. Jejich posouvání se v bloku bylo ale tak dobře zvládnuté a podpořené rychlými a silovými obránci, že kluci vůbec nevěděli, co s tím. Nejvíc na míči byli naši obránci, ale všechno muselo být naprosto přesné a včasné, jinak byla sebemenší skulina ucpaná. Chvíli jsme to zkoušeli delšími míči za obranu, chvíli rychlejším přenášením těžiště hry za strany na stranu, no a někdy i individuálními průniky. Málo platné, první třetinu jsme prohráli 1:2. O pauze jsme hodně apelovali na podporu útoku od obránců, ať už vyvezením nebo tandemem na lajně a pohybem útočníků, kteří byli soupeřem tak dokonale uspáni, že se téměř nehýbali a když už, tak pouze do strany a v poklusu. Takže žádné zajímavé volné prostory ani vzniknout nemohly.

Tohle se určitě od druhé třetiny zlepšilo a naše góly padly právě po takovéto aktivitě, ale nikdy jsme neodskočili na více než jeden gól a soupeř vždy dokázal srovnat. Některé góly byly opravdu "silvestrovské" a nejvíc jsme si s klukama vysvětlovali branku, která padla z odkopu, kdy se soupeř dostane do samostatného úniku. Situace, v níž oba obránci sledují hru před sebou a zdánlivě nejsou zapojeni ve hře. Přesně ten čas na to spolu komunikovat, přemýšlet dopředu a dobírat hráče kolem sebe, protože "co by, kdyby".

Nakonec jsme tedy rozhodli v poslední desetiminutovce třemi góly a těžký zápas na koncentraci a trpělivost bodově zvládli. Pro nás cenná zkušenost narazit na takovýto styl hry. Vždy, pokud se soupeř rozhodl v zápase napadat, tak jsme z toho dokázali vyjet a ve většině případů i dát gól, takže od soupeře logická varianta si na nás počkat.

Zápasy:

FK Hvězda Cheb - FC Tempo Praha 4:7 (:)