FC Tempo Praha

U17: Bez gólu se vyhrát nedá

13.10.2022 0:03   Jan Šindelář  

Herní převaha ke gólu nevedla a Písek dvakrát udeřil z brejku v samém závěru.

V dalším zápase jsme hostili tým z Písku a věřili jsme, že pokud navážeme na naše minulé výkony, můžeme naplno bodovat. Do zápasu jsme vstoupili s nervozitou na kopačkách. Byli jsme sice lepším týmem, ale vyložené šance jsme si nedokázali vytvořit. Mohli jsme ale udeřit ze dvou standardních situací, ale vždy chyběly decimetry. Celý první poločas se nesl v duchu našeho dobývání hostující branky. Soupeř se spoléhal na dlouhé míče, které jsme ale dobře sbírali a reagovali i na druhý, odražený míč.

Ve druhém poločase se obrázek hry nezměnil. K více šancím nám chyběl lepší pohyb, odvaha v útočné fázi hrát 1na1 a překvapivá myšlenka. Když už jsme se do šance dostali, hostující hráči stihli střelu buď zablokovat, nebo jsme nemířili přesně. A tak přišel trest. V 80. minutě po našem nezakončeném útoku přišel brejk hostů, který dokázali využít - 0:1. My jsme vrhli všechny síly do útoku, ale v 90. minutě jsme trefili pouze tyčku a soupeř z dalšího brejku rozhodl na 0:2.

Chci říct, že dnes jsem špatně trefil střídání. Jsme dorostenecká kategorie, která má sloužit hlavně k rozvoji kluků, a tak je všeobecným principem vystřídat všechny hráče. Dnes nás to bohužel stálo body. Již poněkolikáté kluci ze střídačky nezachytili tempo zápasu, nebyli v hlavách připraveni jít do utkání a rozhodnout ho. Na tom musíme velmi pracovat. Drželi jsme míč, soupeře přehrávali, ale vyložených šancí jsme si na můj vkus příliš nevypracovali. Tato prohra bolí. Věděli jsme, že se herně zvedáme a cítili, že dnes můžeme naši negativní sérii zlomit. Nepovedlo se. Je potřeba zvednout hlavy, ač je to velmi těžké.

Zápasy:

FC Tempo Praha - FC Písek 0:2 (0:0)