FC Tempo Praha

U12: Výhry s Chomutovem a Vltavínem

20.10.2022 17:24   Jaroslav Teplan  

Dvěma soupeřům nasázeli Tempáci celkem pětadvacet branek.

V dalším zápase jsme hráli s Chomutovem a čekali jsme, že nás výrazně prověří, když jsme viděli jeho postavení v tabulce.

Chtěli hrát nátlakově a soupeři nedat ani píď prostoru. Toto se nám po celý zápas dařilo a výsledkem bylo skóre 18:0. Mohu zde vypíchnout skvělé náběhy za obranu, uvolňování prostoru v křídelních prostorech a skvělou rotaci hráčů před brankou soupeře. Soupeř nás do obrany téměř neprověřil a dobré postavení našich brankářů a jejich rozehra výrazně podporovala naši dobrou výstavbu od branky.

Kaňkou utkání byla zbytečná sprcha sprostých slov ze strany trenérů soupeře a jeho rodičů na šestnáctiletého rozhodčího, když za stavu 4:0 jasného zápasu nám uznal branku z možného ofsajdového postavení (dva naši hráči šli sami na brankáře a přihráli si do prázdné - nevím jestli ofsajd byl či ne). Nakonec jsme branku neuznali. Je škoda, že takováto dusná atmosféra vzniká na zápasech mládeže. Všichni rodiče by se měli věnovat fandění svým týmům, nepokřikovat na sebe, nenadávat. Kluci pak zbytečně vypadávají ze zápasů a věnují se úplně něčemu jinému než fotbalu.

V zápase s Vltavínem jsme hráli o první místo v tabulce, takže to byl skvělý náboj a čekali jsme dobrý zápas. Soupeř k nám přijel téměř s kompletním s ročníkem 2010. Od začátku utkání kluci hráli rychle s míčem a dařila se nám kombinace. Odměnou nám bylo vedení 3:0, když třikrát skvěle skóroval Deny Leška. Soupeř se však nevzdával a hrozil rychlými protiútoky. Jeden takový proměnil a snížil na 3:1. Kluci však rychle odpověděli dvěma góly a šli si pro vítězství. Konečné skóre 7:2 v náš prospěch. Skvělý zápas odehráli všichni kluci, ale vypíchnul bych zde výkon Denyho Lešky (hlavně první gól hlavou), Tejdu Rypara a Jirku Břichnáče, kteří se skvěle vzadu rvali s velkými útočníky soupeře.

Zápasy:

FC Tempo Praha - Junior Chomutov 18:0 (:)
FC Tempo Praha D - Loko Vltavín 7:2 (3:1)