FC Tempo Praha

U17: Stále stejná písnička

24.10.2022 22:46   Jan Šindelář  

Tempáci se Spartě vyrovnali, ale prohra 0:2 jde na vrub i špatné koncovky.

V dalším zápase k nám zavítalo mužstvo Sparty. My jsme chtěli k zápasu přistoupit zodpovědně, soupeře vysoko a důrazně napadat a v útočné fázi být přímočaří a nebezpeční.

Do zápasu jsme vstoupili dobře. Od první minuty jsme chytili intenzitu zápasu a byli Spartě více než vyrovnaným soupeřem. Hosty jsme včas dostupovali, a tím získávali spousty míčů. Vytvořili jsme si také dvě nebezpečné situace, které jsme ale řešili pomalu, a tak vždy stihl gólman hostí zasáhnout. Pak přišla chyba v rozehrávce, kterou soupeř nemilosrdně potrestal - 0:1. I nadále jsme ale hráli aktivně a je velká škoda, že jsme do poločasu nevyrovnali, byli jsme totiž lepším týmem.

Začátek druhé půle jsme také zachytili. Až do 70. minuty jsme předváděli výkon, kterým bychom se chtěli prezentovat. Vysoké, včasné a důrazné napadání. Po zisku míče kvalitní přechodová fáze s dobrými a početnými náběhy do vápna. Sráží nás ale velká neproduktivita v zakončení. S přibližujícím se závěrem zápasu nám začaly docházet síly a to se projevovalo zejména větším množstvím faulů. Standardní situace jsme však celý zápas zvládali perfektně. Druhý gól jsme dostali v 91. minutě, kdy jsme vrhli všechny síly do útoku. Konečný výsledek tedy 0:2.

Podali jsme velice kvalitní výkon. Je zajímavé, že s takovými soupeři, jako je Liberec, Slavia, Sparta dokážeme hrát ve vysoké intenzitě, kvalitně a důrazně. Naopak do ostatních zápasů se soupeři ne tak zvučných jmen náš výkon upadá. Samozřejmě ve hře byla i velká spousta nedostatků, na kterých musíme postupně pracovat. Ale pokud takto budou kluci k zápasům a tréninkům přistupovat, tak se i výsledky časem dostaví.

Zápasy:

FC Tempo Praha - AC Sparta Praha B 0:2 (0:1)