FC Tempo Praha

U19: Zasloužená výhra Sparty

26.10.2022 22:50   Filip Šmídek  

Sparta B paradoxně nastoupila se starším týmem než Tempo.

Od prvních minut se ukazovala kvalita hostů, i když jsme Spartu drželi dál od naší brány, v kombinaci byli jasně lepší. V první šanci byli hosté ještě nepřesní, ale ve druhé po hezké akci u lajny propálili Dudyho - 0:1. Po půlhodině hry jsme se dostali i my ke dvěma zajímavým příležitostem, ale Čermák střílel vedle a Šantrůček zblízka přestřelil. V závěru nás ještě podržel Dudy v bráně.

Druhou půli začali hosté aktivně, Michl ve velké šanci střílel ještě vedle, zato Osmani už byl přesnější - 0:2. I nadále jsme nebyli schopni dostat se do tempa hry a Boček dvakrát zvýšil až na 0:4. Poté jsme začali hrát i my, ale Andronikov střílel pouze do tyče, v další akci nevyužil správný moment přihrávky, kdy by poslal do samostatného úniku Píšu a Muzičovu střelu chytil brankář Sparty. Až pět minut před koncem jsme snížili zásluhou Bárty na konečných 1:4.

Dnes byl mezi oběma týmy rozdíl soutěže, to byla i realita, protože soupeř nastoupil se starším týmem než my. Do 70. minuty byl soupeř ve všech důležitých dovednostech lepší, nám patřil až závěr zápasu a alespoň jsme zkorigovali nepříznivý výsledek a kluky můžeme pochválit, že to dohráli se ctí. Musíme se připravit na další zápasy a v závěru podzimu zkusit urvat nějaké body. Spartě gratuluji, vyhrála naprosto zaslouženě.

Zápasy:

FC Tempo Praha - AC Sparta Praha B 1:4 (0:1)