FC Tempo Praha

U13: S Duklou a Sokolovem

31.10.2022 23:01   David Perl  

Dukla přijela na přebor nabitá, se Sokolovem předvedli Tempáci parádní a vítězný výkon.

Přeložené středeční kolo bylo, co se skladby týmů, zatím nejtěžší v sezóně. Dva zápasy hned po sobě, několik hráčů mimo na prodloužených prázdninách a ještě si Janskoš s Jonym dopoledne vyzkoušeli velké hřiště za U15 v Řepích. Pomohli jsme si tedy v nominaci kluky z 2011 a šli jsme do boje.

Bohužel opačné starosti měla v tu chvíli Dukla, která měla zrovna ligové volno, a tak byl pro nás zápas až příliš náročný. Těžko vypisovat, jak jsme hráli dobře, když byl rozdíl 10 gólů, ale potěšující určitě bylo, že jsme neutekli od svého pojetí hry a zkoušeli věci z tréninku přenášet na hřiště, byť byla Dukla prostě rychlejší, přesnější a trestala každou chybu. Obrázek hry byl tedy podobný celou dobu. Pokud jsme dokázali překonat soupeřovo napadání, nepřišla pak nadstavba v podobě dobře vyřešené útočné akce, a tak se to zase valilo zpátky na nás. Několikrát za zápas to však vyšlo a Bejk měl kromě svého gólu na noze ještě dva. Zcela zasloužené vítězství Dukly tak ještě víc zamotalo přeborovou tabulku a rozhodně bude do konce roku i půlrok příští o co hrát.

Ze Sokolova jsme měli před zápasem určitě respekt. Věděli jsme, že pokud se sejdou v nejlepší možné sestavě i s hráči, co chodí hrát za starší, budou velice nepříjemným soupeřem, což potvrzovaly jejich výsledky z posledních kol. První třetina a vlastně i velká část té druhé byla však z říše snů. Ještě teď, po pár dnech, když píšu článek, mi naskakuje úsměv z toho, jak nás kluci bavili. Všechno v pohybu, technicky zvládnuté věci i v plné rychlosti a střelecká potence. To všechno podpořeno skvělým Janskošem, který nebezpečné akce hostů likvidoval a rozdíl ve skóre tak neustále narůstal. Samozřejmě takovýto styl hry soupeře nám vyhovuje. Nečeká nikde na půlce nebo na vápně a my tak máme prostor, který jsme dneska opravdu skvěle využili. Nejtěžší pro nás se Štěpou byla první pauza, kdy jsem na sebe koukali, co jako máme klukům říct, abychom je nepřechválili a nezakřikli průběh zápasu. Polevení přišlo až ve třetí třetině, ve které už jsme byli nepřesní, a dovolili tak soupeři více hrát. Udržet laťku nastavenou v prvních dvou třetinách bylo těžké, ale chceme se k tomu stále víc a víc přibližovat. 

Zápasy:

FC Tempo Praha C - FK Dukla Praha C 1:11 (1:5)
FC Tempo Praha - FK Baník Sokolov 8:3 (:)