FC Tempo Praha

U17: První výhra přišla na Vyšehradě

2.11.2022 0:03   Jan Šindelář  

Při výhře 5:2 dvakrát skórovali Pančev a Müller.

V dalším zápase jsme zajížděli na nedaleký Vyšehrad. Z kluků během týdne byla cítit velká chuť konečně uspět za tři body, a tak se také stalo - naprosto zaslouženě.

Do zápasu jsme šli v nejsilnější aktuální možné sestavě. Začátek zápasu a ihned jdeme zásluhou Pančího do vedení. Hrál se rychlý důrazný fotbal plný dlouhých míčů a soubojů. Vzhledem k velikosti umělky nebyl bohužel pro kombinační fotbal moc prostor. Soupeř po chybě naší obrany vyrovnal a poté nás při samostatném úniku podržel Bašty. To však bylo z pohledu šancí soupeře v první půli vše. My se tlačili do koncovky, byli ve vápně ve velkém počtu a díky Honzově výstavní ráně šli opět do vedení. Do poločasu jsme ještě nevyužili pár příležitostí, a tak jsme odcházeli do kabin za stavu 1:2.

O poločase byla z kluků cítit touha tento zápas konečně zvládnout a vyhrát. Řekli jsme si, na co si dát pozor, čím nás můžeš soupeř ohrozit, a naopak jak zlepšit a zefektivnit naši hru. Nástup jsme měli dobrý, soupeře zatlačili, ale paradoxně jsme v tu chvíli inkasovali z brejku na 2:2. Byl jsem zvědavý, jak na to kluci zareagují. Ale je vidět, že už i psychicky se kluci zvedají a stále pokračovali v nastoleném tempu a hře a odměnou jim byly další tři nádherné góly a spousta nevyužitých šancí. Konečně skóre 2:5 je k soupeři ještě milosrdné.

Konečně. Radost kluků po závěrečném hvizdu byla k nezaplacení. Upřímná, velká. Dnes kluci přistoupili k zápasu zodpovědně, hrát s nadšením, potřebným důrazem, zodpovědností a kreativitou směrem dopředu. Čekají nás však ještě dvě kola, na která se musíme poctivě připravit.

Zápasy:

FK Slavoj Vyšehrad - FC Tempo Praha 2:5 (1:2)