FC Tempo Praha

U19: První výhra venku

4.11.2022 19:54   Filip Šmídek  

Tepaáci zvládli za tři body náročný zápas na Vyšehradě.

Začátek zápasu patřil domácím. V první šanci nám pomohl ještě Dudy v bráně, na druhý nájezd už byl krátký - 1:0. To soupeře na chvíli nakoplo a vytvořil si ještě jednu velkou šanci, při které trefil tyč. Potom jsme se o slovo taky přihlásili my, ale Píšovu střelu brankář vyrazil na roh. Tokarovo zakončení z malého vápna skončilo nad brankou a Koťasovu střelu chytil brankář.

Do druhé půle jsme vstoupili lépe a centr Kišiho dotlačil na hrudi Tokar do brány - 1:1. Soupeř si vytvořil dvě zajímavé šance ve druhé půli, jednou pálil nad a podruhé jsme střelu zblokovali. My jsme zahrozili Kubou Kloučkem, jenž střílel vedle, po úniku a centru Koťase golman skvěle před našimi třemi dobíhajícími hráči vytáhl centr do bezpečí. Největší šanci jsme si vypracovali po trase Kiši - Kluge Maty - Píša, ale posledně jmenovaný střílel těsně vedle. Pět minut do konce se do vápna protáhl Kuba Klouček, obhodil si brankáře, který ho fauloval, Kuba ustál souboj a do prázdné brány za hvizdu rozhodčího skóroval. Rozhodčí k údivu všech odpískal faul na brankáře. Na tlak naší kritiky se rozhodčí šel poradit s asistentem, který mu jasně řekl, že nedošlo k žádnému faulu na brankáře a gól uznal. V závěru už jsme si pohlídali náskok a vyhráli.

Na to, že hrál poslední s předposledním, tak se tam objevovaly zajímavé akce na obou stranách, ale v posledních metrech oběma týmům chyběla kvalita. Je to logické, protože oba týmy přišly před začátkem sezóny o pět klíčových hráčů. Ve hře od 60. minuty bylo vidět, že oba týmy se bojí udělat chybu. Myslím, že jsme v té fázi utkání byli o něco kvalitnější a nakonec dotáhli zápas k vítězství.

Zápasy:

FK Slavoj Vyšehrad - FC Tempo Praha 1:2 (1:0)