FC Tempo Praha

U17: Vítězná přestřelka s Petřínem

7.11.2022 15:13   Jan Šindelář  

Tempáci zvládli infarktový závěr a získali další tři body.

V dalším kole k nám zavítal soupeř z Plzně, Petřín. Povzbuzeni vítězstvím v minulém kole jsme chtěli navázat na dobrý výkon a ideálně opět uspět za tři body. To se nám nakonec podařilo po sladké otočce ze stavu 0:2.

Do zápasu jsme nevstoupili dobře. Hosté hráli jednoduchý fotbal plný dlouhých míčů a osobních soubojů, které vyhrávali a tím se dostávali do brejkových situací. Ty jsme dokázali přečkat, ale přišel trest ze standardky - 0:1. My jsme se postupně dostávali do hry a v součtu celé první půle jsme měli minimálně pět vyložených šancí, které jsme ale neproměnili. Byli jsme nebezpeční především z krajů hřiště, soupeř naopak středem. Po další brejkové situaci zvyšoval Petřín už na 0:2. Nám se naštěstí zásluhou rohu podařilo snížit - 1:2. Do konce poločasu jsme mohli ještě vyrovnat, hostující gólman však držel vedení svého týmu.

Vstup do druhé půle jsme měli skvostný. 47. minuta a vyrovnání po nádherné akci po ose Klaby - Bróža. V tu chvíli jsme byli na koni a soupeře ve všem převyšovali. Odměnou byly klukům další dva góly a odskočení na 4:2. I nadále jsme byli aktivní. Soupeř vrhl ke konci zápasu všechny síly do útoku a snížil z rohu na 4:3. Do konce zbývalo 15 minut a nám bylo jasné, že to bude ještě boj. V závěrečných minutách nás podržel dvakrát Baštys při tutovkách hostů, a tak jsme mohli slavit zisk dalších cenných tří bodů.

Troufnu si říct, že jsme dnes byli 75 minut lepší než soupeř a posledních 15 minut se strachovali o výsledek. Plzeň hrála jednoduchý fotbal nahoru, kde byli důrazní, přímočaří a nebezpeční. V kombinaci jsme byli lepší. Závěr zápasu byl nervózní a vyhecovaný. Hosté se hnali za vyrovnáním a my se zuby-nehty bránili. Nakonec to kluci zvládli a v posledním kole budeme chtít navázat na náš výkon na Admiře.

Zápasy:

FC Tempo Praha - SK Petřín Plzeň 4:3 (1:2)