FC Tempo Praha

U17: Rozhodly standardní situace

14.11.2022 20:03   Jan Šindelář  

Tempáci na pidihřišti na Admiře ztratili dvoubrankové vedení a prohráli 3:4.

V posledním podzimním kole jsme zavítali na hřiště Admiry. Zápas se odehrál na malé UMT, která kvalitnímu fotbalu moc neprospěla. Konečný výsledek ovlivnily především standardní situace, proměňování šancí a naše soustředěnost na zápas.

První poločas byl zcela v naší režii. Soupeř se dostával do šancí pouze po našich chybách v rozehrávce. Jejich dlouhé míče jsme uskákali a sbírali i odražené balóny. Sami jsme si vytvářeli šance především po akcích na krajích hřiště. Střed hřiště byl vzhledem k velikosti UMT neustále zahuštěný, a tak bylo složité se přes něj prokombinovat. Nám se v rámci první půle podařilo skórovat celkem třikrát, když zvlášť druhý a třetí gól byly výstavní rány Smrčka a Pančeva. Soupeř udeřil po našem nedůrazu ve vápně jednou, a tak se do kabin odcházelo za stavu 1:3.

O poločase jsem kluky nabádal, aby se na druhý poločas připravili hlavně psychicky. Bohužel právě tato stránka hry nás stála vítězství. Domácí ještě více zjednodušili hru a víceméně všechny míče hráli dlouhé do našeho vápna. Když k tomu připočtu poměr faulů 80:20 pro domácí, byli jsme díky standardkám pod tlakem. Dvě takové se podařilo Admiře využít a dorovnat skóre na 3:3. Nutno říci, že je to již poněkolikáté, kdy kluci nedodržují osobní zodpovědnost při bránění těchto situací. Poté mohly oba týmy převrhnout vedení na svoji stranu, ale ujala se až kontroverzní penalta pro domácí - 4:3. My se ještě snažili s výsledkem něco udělat, ale hlava už klukům nepracovala na sto procent, a tak jsme se s podzimní části rozloučili prohrou.

Dnes jsme byli fotbalovějším mužstvem. Fotbal se však hraje na góly, a ten dal soupeř o jeden více. Celou podzimní část nás trápí standardní situace a dnes se ukázalo v plném světle, že někteří jedinci nejsou při jejich bránění zodpovědní. Jsem rád, že jsme Admiru i na takto těžkém hřišti dokázali přehrát. Do jarní části musíme na určitých atributech tvrdě pracovat, abychom nedostávali z mého pohledu laciné branky. Za závěr podzimní části klukům děkuju.

Zápasy:

FK Admira Praha - FC Tempo Praha 4:3 (1:3)