FC Tempo Praha

U13: Skvělý pomocník učebního procesu

11.1.2023 16:32   David Perl  

Tempáci remizovali v Mladé Boleslavi a trenér Perl si kvalitu zápasu velmi pochvaloval.

Z Bolky jsme se vraceli s výsledkem 7:7, ale hlavně s dobrým pocitem z předvedeného výkonu. Skóre mohlo být ve finále příznivější pro obě strany, a tak je remíza asi spravedlivá. Na konci jsme ještě dali 5 "soutěžních" penalt, abychom tam dostali trochu tlak. Pak si už nesoutěžně dokopali všichni.

Opravdu spokojení jsme byli s tím, jak kluci působili na míči. Ubylo přihrávek z první někam na náhodu a naopak tam byla spousta situací, kdy si dokázali kvalitním dotykem udržet míč a vyjet z těžké situace. Individuálně tak všechno v pořádku. Nabádali jsme ale, aby v těch chvílích, kdy se hraje na malém prostoru ve větším počtu lidí, přenesli kluci to, co zvládají na tréninku v bagovkách a menších hrách. Teda 5 - 6 vteřin rychlá práce s míčem, neustálá dynamická nabídka a snaha o vyjetí do volného prostoru, kde už tu hru můžeme zase zklidnit. Ještě stále se moc spoléháme na toho jednoho, že to zvládne sám. Zkráceně změna intenzity hry.

Byli jsme hodně nebezpeční z brejků a nevybavuju si žádnou situaci, kdy jsme šli v přečíslení, že bychom to zabili nějakou zkaženou přihrávkou nebo nekvalitním řešením. Vždy z toho bylo minimálně zakončení. Často jsme se ale dostali i do výstavby a občas i do nějakého toho dobývání, takže zápas po všech stránkách fungoval jako skvělý pomocník učebního procesu. 

Zápasy:

FK Mladá Boleslav - FC Tempo Praha 7:7 (:)