FC Tempo Praha

U17: Tvrdý zápas v Neratovicích

21.2.2023 14:24   Petr Mathauser  

Nakonec skončil divokou remízou 4:4.

Obrovská lekce z bojovnosti. Na rozměrově menší umělce byl soupeř neskutečně důrazný a tvrdý. Do soubojů chodil bez zábran, někdy z mého pohledu hodně za hranou, ale rozhodčí to nechával bez karet. Došlo i na několik zákeřných zákroků, ale ani ty rozhodčí netrestal. Právě tyto souboje některé naše hráče rozhodily a ti se začali soustředit spíš na hádání se s rozhodčím a protihráči než na svoje herní úkoly. Je to samozřejmě těžké, držet maximální soustředění, když skoro každý souboj mi někdo prošlápne plnou silou kotník, ale nesmí nás to strhnout k oplácení a také zákeřnosti. Celkově nám to ukázalo, že musíme opravdu výrazně přidat na tvrdosti v osobních soubojích.

Co se týče hry, byl to zápas nahoru a dolů, opět jsme si nedokázali vytvořit klidovou pasáž. Neustále jsme se snažili hledat průnikovky a hrát směrem nahoru a to, i když nebyla nabídka nebo bylo lepší hrát zpětnou přihrávku. Snaha o neustálou hru nahoru přinesla spoustu chyb na středu hřiště. Stopeři posílali hodně riskantní pasy a často jsme tak dostali soupeře do protiútoku, kdy my jsme byli příliš roztažení, nestihli se vrátit a z toho padaly branky do naší sítě. No a v defenzivní fázi jsme pak dělali velké individuální chyby, které souvisely i s naší netvrdostí. Pro nás je to jasný signál, že musíme pracovat na ovládání tempa hry, párkrát otočit míč mezi stopery a akci si připravit postupně.

Co ale hodnotím hodně pozitivně, je hra v útočné fázi. Když se nám do ní podařilo z rozehry dostat, tak jsme tam chodili v dobrém počtu, přihrávky směřovaly do správných prostorů, nebáli jsme se 1v1 a měli i spoustu zakončení a gólů.

Zápasy:

Fotbal Neratovice - Byškovice - FC Tempo Praha 4:4 (2:2)