FC Tempo Praha

U17: Brabec trefil tři body

6.3.2023 20:06   Petr Mathauser  

O výhře v Českých Budějovicích rozhodl Jiří Brabec parádní individuální akcí.

Vstup do jarní části soutěže jsme zvládli fantasticky, nejen výsledkově, ale hlavně herně. Už od úvodu jsme na soupeře vlétli. Napadali jsme aktivně jeho rozehrávku, dostupovali jsme ho včas a nutili ho k častým chybám. Sami jsme si na míči počínali jistě, neztráceli jsme zbytečně balony a dobře jsme volili situace, kdy hru zrychlit a kdy uklidnit. Vytvořili jsme si výrazně víc šancí než soupeř, některé z nich byly jasné gólovky. To nám ukázalo, jak nás stále trápí koncovka, ale důležité je, že jsme ve správných prostorech a proměňování těchto příležitostí na sebe nenechá čekat. Navíc jsme výborně bránili a soupeři jsme tak dovolili minimum šancí.

Na skvělý první poločas jsme na začátku druhé části navázali snad ještě lepší hrou. Nakonec z naší aktivity vyplynula i jediná branka. Brabec dostal od Seidla míč na polovině hřiště a rozhodl se vzít celou akci na sebe. Prošel přes polovinu až do vápna soupeře, zbavil se přitom několika protihráčů a následně krásnou křižnou střelou levačkou na zadní nás poslal do vedení.

Gól nás paradoxně dostal do jasně nejslabší části. Zejména posledních 10 minut bylo na klucích znát, že chtějí tak moc udržet vítězství, že se vytratila do té doby jinak kvalitní mezihra a klid na míči. Začali jsme úplně nesmyslně v obraně zmatkovat. Soupeř si tak vytvořil na můj vkus až příliš nebezpečných šancí, ty ale vždy zlikvidoval dobře chytající Bašta.

Pro kluky skvělá a zasloužená výhra, která ukázala, že tvrdá práce v tréninku a v přípravě se vyplácí. Jen tak dál!!!

Zápasy:

SK Dynamo České Budějovice B - FC Tempo Praha 0:1 (0:0)