FC Tempo Praha

U12: Hodnocení zimní přípravy

7.3.2023 9:33   Jaroslav Teplan  

Cílem bylo především zlepšovat technickou úroveň kluků, neustále apelovat na vnímání prostoru okolo sebe a pohyb bez míče.

Ukončením podzimní sezóny nám v podstatě začala další soutěž, kde jsme se potkávali s nejlepšími celky z celé republiky. Tato konfrontace pro nás byla nesmírně cenná, neboť rychlost hry, individuální kvalita soupeřů nebo i herní vyzrálost některých týmů přinášela pro naše kluky zajímavé zkušenosti.

Hrát se soupeři jako Sparta, Slavia, Sigma Olomouc, Opava, České Budějovice, Příbram, Dukla, Liberec, Pardubice byla pro kluky skvělá prověrka a v konfrontaci s nejlepšími mládežnickými baštami se vůbec neztratili, ba naopak. Jediný zápas, který byl pro nás výsledkový propadák, tak jsme odehráli v Českých Budějovicích, ale i zde byly vidět slušné pasáže hry. Vrcholem naší přípravy ještě bude triangl se Spartou a Austrií Vídeň, na což se moc těšíme.

Kluci si v průběhu přátelských utkání vyzkoušeli herní formáty 8+1 a 7+1. Takže několikrát museli přenastavovat svoje myšlení a nastavení na zápas, což není vůbec jednoduché.

Během přípravy se nám nevyhýbaly nemoci, hory anebo někteří kluci absolvovali stáž na Spartě (což je super a náš cíl). Do přípravy zasáhlo 26 kluků a Maky.

V řadě zápasů jsme mezi sebou míchali kluky a Maky, kteří nastupují v pražské soutěži s klukama hrajícími ligovou soutěž. Všichni kluci plus Maky předváděli velice dobré výkony, ale přece jenom byli vidět rozdíly v rychlosti, soustředěnosti a u některých v důrazu v osobních soubojích.

Cílem bylo především zlepšovat technickou úroveň kluků (hlavičky, zpracování, dlouhé míče), neustále apelovat na vnímání prostoru okolo sebe (spoluhráče i protihráče), pohyb bez míče a nově jsme s klukama zavedli osobní deníky.

Společně s kategorií U13 jsme rovněž absolvovali třídenní výjezd na Moravu a absolvovali soustředění v Roudnici nad Labem.

Věříme, že kluky s Maky takto náročná příprava mentálně zocelila a posunula jejich hernost, myšlení a rozhodování o další úroveň dál.

Zápasy:

SK Benešov - FC Tempo Praha 9:13 (:)
FC Tempo Praha - SK Slavia Praha 5:4 (:)
FK Meteor Praha VIII - FC Tempo Praha 8:16 (:)
FC Tempo Praha - FK Viktoria Žižkov 11:4 (:)
FC Tempo Praha - ABC Braník 6:6 (:)
FC Tempo Praha - Bohemians Praha 1905 6:10 (:)
FC Tempo Praha - FK Dobřejovice
FK Mladá Boleslav - FC Tempo Praha 6:7 (:)
FC Tempo Praha - FC Slovan Liberec 2:2 (:)
FC Tempo Praha - SK Benešov 19:7 (:)
FC Tempo Praha - FK Pardubice 4:8 (:)
FC Tempo Praha - FK Dukla Praha 11:18 (:)
SK Hanácká Slavia Kroměříž - FC Tempo Praha 11:38 (:)
SK Sigma Olomouc - FC Tempo Praha 10:5 (:)
SK Dynamo České Budějovice - FC Tempo Praha 22:2 (:)
FC Tempo Praha - 1.FK Příbram 8:8 (:)
SK Roudnice nad Labem - FC Tempo Praha 3:11 (:)
FC MAS Táborsko - FC Tempo Praha 4:10 (:)
FC Háje Jižní Město - FC Tempo Praha 1:2 (:)
FC Tempo Praha - 1.SK Prostějov 14:2 (:)
FC Tempo Praha - SFC Opava 4:2 (:)