FC Tempo Praha

U13: Proti Slavii ve velké euforii

14.3.2023 22:55   David Perl  

Tempáci o rok mladší Slávisty přejeli jednoznačně 12:3.

Na zápas se Slavií jsme se hodně těšili. Zajímalo nás, jak se projeví těžké zimní přáteláky na intenzitě hry, na soubojovosti, tedy všech věcech, které byly prostě o level jinde, než na co jsme zvyklí ze soutěže. S o rok mladšími kluky ze Slavie se už roky pravidelně potkáváme vždy po půl roce a je to tak skvělý ukazatel, kam se posouváme.

Začátek jsme měli raketový a rychle vedli 2:0, ale věděli jsme, že bude soupeř ještě zlobit. Čekali jsme, že to bude přetahovaná a do stavu 4:3 to tak i bylo. Pak jsme ale převzali otěže zápasu a Slavii už toho moc nedovolili. Kluci z Edenu sice byli o něco více na míči, ale tentokrát jsme dokázali správně vystupovat, chodit do kontaktu a zavírat prostory. Velká pochvala třeba pro krajní záložníky, kteří několikrát dobrým postavením dokázali zachytit průnikovku a když ne, tak byla prostě dlouhá.

My jsme byli mnohem přímočařejší a největší porce gólů padla po zatažení míče krajním hráčem a přihrávce pod sebe téměř do prázdné branky. Takže skvělé doplnění od spoluhráčů, přestože se Volfík a Nídy chytají velice těžko, tak se tam vždycky někdo na doklepnutí dokázal dostat.

Minimálně dva góly jsme obdrželi po vlastních chybách, které si tak můžeme rozebrat a třeba situace, kdy útočník vystihl naši rozehrávku, je skvělý materiál jak pro naše rozehrávající obránce, tak ale i inspirace pro naše útočníky, jak se chovat.

Zápas jsme končili ve velké euforii a v pohodě, kterou si ale kluci za předchozí dřinu v průběhu zápasu naprosto zasloužili.

Zápasy:

FC Tempo Praha - SK Slavia Praha 12:3 (:)

Fotogalerie

kompletní galerie (počet:46)