FC Tempo Praha

U17: Sedmý jarní bod

21.3.2023 21:53   Petr Mathauser  

Tempáci dotáhli proti Žižkovu dvoubrankovou ztrátu.

Znovu další utkání, ve kterém jsme podali výborný fotbalový výkon. Opět nás však trápila koncovka a tentokrát naše chyby v defenzivní fázi dokázal soupeř potrestat. Těší nás však to, jaký jsme podali výkon, že jsme byli jasně fotbalovější a soupeře jsme téměř ve všech herních aspektech přehrávali.

Úvod zápasu se nám vydařil. Soupeř po celý zápas až na výjimky nakopával míče a my jsme si s nimi dokázali už od začátku poradit. Vytvořili jsme si několik zajímavých příležitostí, z nich minimálně dvě určitě měly skončit gólem. Jenže zatímco my své šance nevyužili, soupeř ano. Celkem jsme mu za první poločas nabídli našimi hrubými chybami tři možnosti skórovat. Byly z toho dvě obdržené branky a jedna neproměněná penalta. Čekali jsme, jak na to kluci zareagují. Hráli lépe, měli víc šancí, drželi míč, přesto to bylo 0:2. To, co přišlo, byla ale paráda. Náš tlak na soupeře se stupňoval. Kluci si šli za vyrovnáním. A tak zaslouženě Schnappel, který dvakrát v tutovce selhal, napotřetí uspěl. Yakob poslal míč za obranu, Schnappel si ho zpracoval a přeloboval vyběhnutého golmana. Do kabin se tak šlo za stavu 1:2.

Ve druhé polovině jsme na soupeře vlétli ještě víc. Týmu hodně pomohla střídání, náhradníci skvěle oživili hru a i díky nim jsme vyrovnali. V 76. minutě Vinkler sebral na polovině odkop soupeře, přihrál Brabcovi a ten, jak je jeho zvykem, to vzal na sebe. Prošel až do vápna, kde levačkou poslal míč křižně pod sebe, tam výborně dobíhal Snížek a jasnou gólovku proměnil. Bohužel to bylo z našeho pohledu vše. Pak jsme upustili z naší hry a místo toho, abychom přidali z tlaku další branku, přišly zbytečné chyby v závěru, ze kterých nás mohl soupeř potrestat.

Obrovská pochvala celému týmu za to, jak zareagoval na nepříznivý vývoj. Šel si za remízou a sahal po vítězství. Právě díky této mentalitě mají kluci za tři zápasy na jaře stejně bodů jako za celý podzim. Nicméně tento zápas nám jasně ukázal dvě věci, na kterých musíme zapracovat. Koncentrovanost v defenzivní fázi a koncovka.

Zápasy:

FK Viktoria Žižkov - FC Tempo Praha 2:2 (2:1)