FC Tempo Praha

U13: Jiný zápas v Teplicích

24.3.2023 9:13   David Perl  

Ubylo mezihry, protože bylo na všechno méně času a oba týmy se více uchylovaly k delším míčům.

Jednoznačný cíl byl zopakovat výkon a nadšení z utkání se Slavií. Věděli jsme ale, že nás čeká těžší soupeř. Hlavně co se týče fyzické stránky to bylo o třídu jinde. Teplice navíc už delší dobu praktikují střídání kompletních sedmiček v krátkých intervalech, takže je to vždy jízda.

Po vyrovnané první třetině jsme výsledkově nezvládli druhou, ve které soupeř odskočil až na blbě vypadajících 5:1. Pocit ze hry ale stále nebyl špatný. Měli jsme tam několik gólově nevyřešených průniků ze strany hlavně prostřednictvím Volfíka, Andyho lob skončil těsně vedle tyče stejně jako Roubasova přízemní střela. Kluci ale hlavou nepadali a byť tam třeba měli někteří jednotlivci horší moment, tak ho za chvíli přebili skvělou akcí. Navíc se nám ke konci začalo dařit i gólově a náskok jsme začali stahovat. Takhle kvalitní soupeř ale využil každou další chybičku a nedovolil nám se přiblížit na více než dva góly. 7:4 nakonec tedy asi spravedlivý výsledek a pozitivní trend, protože před rokem nás Teplice opravdu přejely a do soubojů jsme se s nimi ani pořádně nestihli dostat.

Věci, které si ze zápasu vzít. Ukazuje se, že v těchto vyrovnanějších zápasech rozhoduje mimo jiné i nějaká individuální chytrost, předvídání. Nabádali jsme kluky, aby třeba počítali, že protihráč po naznačení dlouhé přihrávky udělá zasekávačku, že to prostě bude chtít vyřešit fotbalově, tak si na to počkejme. No a samozřejmě rychlost jak ryze běžecká, tak i ta s míčem a v rozhodování.

V celkovém vyznění to byl jiný zápas, než na který jsme zvyklí. Ubylo mezihry, protože bylo na všechno méně času a oba týmy se více uchylovaly k delším míčům (prostě to bylo v tu chvíli výhodnější), přibylo faulů (byť žádný zákeřný, většina z kategorie držení, důraznějšího dotlačení) a možná by se daly najít i další věci.

Děkujeme soupeři za kvalitní zápas, rozhodčímu za perfektní výkon a rodičům za podporu na dalekém výjezdu ve všední den.

Zápasy:

FK Teplice - FC Tempo Praha 7:4 (:)