FC Tempo Praha

U17: Se vztyčenou hlavou

6.4.2023 23:49   Petr Mathauser  

Tempáci prohráli v Teplicích 2:4.

Utkali jsme se zatím s nejsilnějším soupeřem. Domácí byli výrazně vyspělejší a silnější než naši kluci. Přesto jsme po celý zápas bojovali a snažili se o naši hru.

V úvodu utkání jsme trošku zaspali a pustili soupeře do dvou menších akcí, pak jsme se ale dokázali srovnat. Nemohli jsme příliš kombinovat, protože nás soupeř dobře dostupoval ve středu hřiště a my se nepohybovali správně. Protivník navíc hrál výborně po stranách, připravil si několik šancí a ze dvou z nich udeřil.

Druhý poločas jsme udělali nějaké změny a instruovali kluky k tomu, aby se nebáli hrát kombinačně, zejména se nabízeli a chtěli míč. Odměnou nám byl zlepšený kombinační fotbal z naší stran. Na soupeře jsme ještě o něco víc nalezli a z toho padla i první branka. Snížek s Obrazem skvěle zapresovali gólmana a byl to Víťa Snížek, který vystihl jeho rozehrávku a vstřelil gól do prázdné. Pak trochu divočiny. Soupeř do minuty opět odskočil, my za další minutu zase snížili. Tentokrát Štancel po fantastickém křižném míči Seidla přeloboval z těžké pozice brankáře a bylo to 2:3. Sahali jsme po vyrovnání, ale po další šanci z křídla soupeř odskočil na dvě branky a tak skóre zůstalo.

Kluky i přes prohru ale nezbývá než pochválit. Před zápasem jsme si stanovili nějaké cíle, ty se nám podařilo splnit. Navíc nás potěšilo, jak kluci zápas nevzdali a zareagovali na poločasové změny. Na hřišti jsme makali od první do poslední minuty a zpět jsme odjížděli se vztyčenými hlavami.

Zápasy:

FK Teplice - FC Tempo Praha 4:2 (2:0)