FC Tempo Praha

U19: Výhra z nastaveného času

13.4.2023 14:30   Filip Šmídek  

Tři body ze zápasu s Meteorem trefil střídající Šerák.

Většinu prvního poločasu jsme tahali za kratší konec. Soupeř si vytvořil tři zajímavé situace, kdy nás dvakrát podržel Skokánek a jednou střela mířila vedle. My jsme tam měli jeden zajímavý centr a střelu zpoza vápna, která skončila nad brankou.

Druhý poločas byl vyrovnanější. Soupeř sice držel více míč na kopačkách, ale kromě střely z vápna, se kterou si poradil Skokánek, a dorážkou nad, už nebyl tak nebezpečný. My jsme paradoxně začali být nabezpeční až v závěru, nejdřív se hezky uvolnil Píša u lajny a jeho míč na zadní tyč nedokázal zavřít včas Seidl. V samotném závěru se opět hezky uvolnil Píša, předal Alterovi, ten centrem našel Reka, který přihrávkou na zlatém podnose připravil jednoduchou práci pro Šeráka, který zápas rozhodl.

První půli se nám moc nedařilo udržet míč nahoře a soupeř dostával naši obranu snadno pod tlak, vypracoval si zajímavé situace, které neproměnil. Postupem času se hra více vyrovnávala, my jsme tam začali mít zajímavé přechody, ale chybí nám stále větší klid a kvalita v předfinální fázi. V závěru kluci ukázali obrovskou chuť po vítězství, z první šance jsme se neprosadili, ale z druhé v poslední minutě zápasu už jsme rozhodli.

Zápasy:

FC Tempo Praha - FK Meteor Praha VIII 1:0 (0:0)