FC Tempo Praha

U13: V Sokolově a na Podolí

18.4.2023 14:02   Jaroslav Hodánek   Štěpán Sedlář  

Oba zápasy dvě tempácké party zvládly vítězně.

Sokolov
Před zápasem na hřišti nejvzdálenějšího soupeře v jarní části soutěže jsme si s kluky říkali, že je potřeba chytit začátek, aby se neopakoval poslední domácí nezdar s Baníkem Mostem, kdy jsme po třech minutách prohrávali 0:2 a soupeře, který se dostal do laufu, jsme pak už doháněli marně. A teď nás čekal v soutěži další Baník....

Naši kluci to ale od začátku vzali za správný konec, od první minuty na nich byla vidět chuť hrát, koncentrace a sebedůvěra s míčem a brzy se Olimu povedlo po spolupráci s Beňďasem i otevřít brankový účet. Další gól se nám však dlouho přidat nedařilo, byť možnosti byly, ale domácí gólman byl prostě proti... Ale ani v poli soupeř rozhodně nic nevzdával, dobře nás napadal a jeho pohybliví hráči si vytvořili několik dobrých příležitostí k ohrožení naší branky. Nicméně i z Kesiho v brance čišela jistota a všechny pokusy domácích borců s přehledem likvidoval.

Postupem času jsme však naší aktivní hrou začali získávat převahu, nechyběla odvaha hrát 1na1, ale i kombinačně se povedla řada pěkných akcí, a jelikož se několik z nich povedlo i úspěšně zakončit, rozdíl ve skóre postupně narůstal.

Po dvou třetinách bez obdrženého gólu jsme si dali za cíl udržet čisté konto až do konce utkání, ale vidina vstřelit další branky asi pro kluky byla silnější, a tak v závěru po našich ztrátách na útočné polovině soupeř dvěma góly do otevřené obrany výsledek zkorigoval. To asi byla jediná malá kaňka na jinak povedeném sobotním tripu. Celkově však zasloužená výhra po dobrém výkonu celého týmu, ale hlavně fajn pocit z předvedené hry a pozitivní atmosféry v týmu, což se ukázalo druhý den i při zápase druhé party o den později na Podolí.

Podolí
Po sérii dvou proher nás čekalo venkovní utkání na Podolí. Velmi kvalitnímu soupeři, se kterým jsou zápasy vždy velmi těžké, jsme měli co vracet. Začátek utkání se nám povedl a na soupeře jsme vletěli. Po několika výborných zákrocích gólmana Podolí jsme přece jen v 8. minutě udeřili Bejkovo pohotovou dorážkou - 0:1. Nadále jsme pokračovali v aktivní hře, ale soupeřovo velmi přímočaré brejky nás zlobily natolik, že zanedlouho po jednom přesném nákopu přišlo vyrovnání - 1:1. Kluky to však nerozhodilo a po Jonyho rohovém kopu se prosadil poprvé v soutěžním utkání, v našem dresu, Artem. Nutno podotknout, že jeho hlavička byla opravdu přesná a tvrdá. Zároveň pochvala za naše rohové kopy, protože se po dlouhé době konečně objevila nápaditost a soupeř si nemohl být nikdy jistý, jak rohový kop zahrajeme. Zápas měl vysoké tempo, ale tím se nenechal rozhodit Šíma, který ladně protancoval soupeřovo obranou, kdy se mezitím zbavil čtyř protihráčů, a poslal nás do dvoubrankového vedení - 1:3. Soupeř však stále kousal, a tak se mu po pěkné akci podařilo zanedlouho stav korigovat - 2:3.

O poločase bylo na klucích vidět, že chtějí tento náročný zápas dotáhnout do vítězného konce. Kluky jsme nabádali, aby si dávali pozor na soupeřovo balóny za obranu a zároveň v útočné fázi měli stále sebevědomí dovolit si 1na1. Druhý poločas byl už velký boj. Bylo vidět, že nechceme udělat žádnou chybu, a tím pádem se naše hra o něco zjednodušila. Soupeř měl několik závarů, které ale naše obrana, v čele s vynikajícím Kesim v bráně, dokázala vyřešit. Často se stávalo, že i naši útočníci se objevili v našem obranném vápně, aby vypomohli obráncům. Tuhý boj jsme dokázali dotáhnout do vítězného konce a na klucích byla vidět opravdu veliká a zasloužená radost.

Nemůžeme opomenout vynikající diváckou kulisu. Výhra nás samozřejmě velmi těší, ale jedna věc nás možná ještě potěšila více. Parta, která hrála sobotní utkání v Sokolově, nás přišla s bubnem podpořit, a i to klukům pomohlo podat skvělý výkon. Bylo totiž vidět, že jako tým držíme za jeden provaz, a to i včetně rodičů, kteří byli nedílnou součástí výborné divácké podpory. Moc děkujeme.

Zápasy:

FK Baník Sokolov - FC Tempo Praha 2:9 (:)
AFK Slavoj Podolí Praha - FC Tempo Praha C 2:3 (2:3)