FC Tempo Praha

U17: S Bohemians a Chrudimí

21.4.2023 17:16   Petr Mathauser  

Oba náročné zápasy sice Tempáci prohráli, ale herně rozhodně nepropadli.

Dvě těžká venkovní utkání. Nejprve s Bohemians, kteří jsou v tabulce druzí a pak s Chrudimí, která na jaře ze sedmi zápasů šestkrát vyhrála. Věděli jsme, že oba duely budou náročné, každý z jiného pohledu.

Do zápasu s Bohemians jsme nastoupili s určitými úkoly, které jsme chtěli během utkání plnit. Zároveň jsme do utkání vstoupili v novém rozestavení, které jsme si chtěli vyzkoušet.

Úkoly se nám dařilo plnit až ve druhé polovině, naopak v první části jsme propadali v osobních soubojích a nedokázali jsme držet míč na kopačkách delší dobu a to i v momentech, kdy nás soupeř neatakoval. Vytvořili jsme si pár příležitostí zejména díky aktivnímu Obrazovi se Štancelem, ale neujaly se. Naopak jsme soupeři nabídli až příliš šancí. Nezvládali jsme pokrývat jeho náběhy za obranu a správně řešit rotace jednotlivých pozic hráčů Bohemky. Přesto díky kuriózní brance Klinera byl poločas 1:2. Jinak jsme se ale dokázali Bohemce vyrovnat a v některých pasážích zápasu ji i přehrávat. Za stavu 1:3 pro soupeře takových 20 minut do konce jsme byli na hřišti takřka jen my. Soupeře jsme přehrávali, vyhrávali jsme osobní souboje, sbírali odražené míče a vytvářeli si nebezpečné situace. Bohužel koncovka nás trápí dlouhodobě a na případný bod či více to tak nebylo.

Na závěr zápasu s Bohemians jsme chtěli navázat v Chrudimi. Poprvé na jaře jsme měli možnost hrát na trávě a to proti týmu, který je dle mého názoru nejsoubojovějším a nejdůraznějším v celé soutěži.

Právě tyto aspekty, ačkoliv jsme se na ně připravovali, nám dělaly obrovské problémy. Do toho se přidala špatná koncentrace obrany v úvodu a po hrubých individuálních chybách a strachu v soubojích to bylo ve 26. minutě 3:0. To co ale následovalo, vykresluje zatím celé naše jaro. Tým to nevzdal a do poločasu otočil skóre na 3:4. Úžasný obrat ale možná přišel dřív, než bychom potřebovali. O přestávce jsme si řekli, že si chceme elán přenést do druhé části. Bohužel. 49. minuta 4:4 po nedůrazu ve vápně a stejná chyba přinesla Chrudimi gól na 5:4 o necelých patnáct minut později. Prakticky jsme si pak nevytvořili jedinou šanci a skóre už se neměnilo.

Škoda, že jsme nedokázali skvělý obrat využít v náš prospěch. Přesto obrovská pochvala týmu za velkou mentální odolnost a skvělý týmový výkon. Poprvé na jaře se nám sešlo víc individuálních chyb v jednom zápase, ale zvládli jsme na ně skvěle zareagovat.

Co mě ale těší nejvíc je to, že se dokážeme vyrovnat těm nejlepším týmům v naší soutěži. Zatím jsme v žádném utkání na jaře herně ani výkonnostně nepropadli. Ano, měli jsme slabší pasáže v každém zápase, ale stejně tak i části, kdy jsme dominovali. Kluci mají za sebou obrovský posun a znovu si dokázali, že pokud budou koncentrovaní po celý zápas, budou plnit úkoly a hrát ve stoprocentním nasazení, mohou hrát o body opravdu proti komukoliv. V takto vysoké konkurenci, kterou liga dorostu přináší, je to pro kluky skvělá vizitka.

Zápasy:

Bohemians Praha 1905 - FC Tempo Praha 3:1 (2:1)
MFK Chrudim - FC Tempo Praha 5:4 (3:4)