FC Tempo Praha

U13: Odveta se povedla

26.4.2023 9:36   Jaroslav Hodánek  

Tempáci v přeboru nastříleli Dukle Jižní Město deset branek.

Druhá parta zavítala na hřiště Dukly JM, která nás na podzim porazila, a tak o motivaci bylo postaráno. Na rozdíl od podzimního zápasu se nám tentokrát podařilo prolomit soupeřovu obranu brzy po začátku zápasu a během čtvrthodinky si vytvořit třígólové vedení, což hře velmi pomohlo. Soupeř se nás sice snažil zahušťovat na menším prostoru, ale kluci dobře drželi míč a pokud bylo potřeba, dokázali míč vyvést do volného prostoru nebo po pár přihrávkách přenést hru na parťáky na druhé straně hrací plochy a dostávat se tím k soupeřově brance volnější stranou hřiště.

Pochvalu zaslouží dobré uvolňování, ať už 1na1 nebo dobrým prvním dotykem při převzetí míče, a snaha dostat se do zakončení, střeleckých pokusů jsme v tomto zápase měli až nadstandardně, a jak už to tak bývá, někomu to tam padalo (třeba Tonyho dva gólové projektily z dobrých 20metrů byly opravdu výstavní rány), někomu chybělo trošku štěstíčka, protože trefil "jen" brankovou konstrukci (Mára, nebo Oli), a někomu (třeba Bejk nebo Megír) po hezkém uvolnění pár jedovek zasvištělo vždy jen těsně kolem tyčí soupeřovy branky.

Ale i tak se o 10 našich vstřelených branek podělilo celkem 8 hráčů, což je v podstatě i krásnou ukázkou teamworku celého týmu v tomto zápase, kdy si kluci za vítězstvím šli, dokázali si na hřišti navzájem vyhovět a slušný standard držet po celý zápas. Přispěl k tomu i Maty Nohýl z U12, který se v zápase rozhodně neztratil a dvěma asistencemi pomohl k zasloužené výhře. Děkujeme.

Zápasy:

FK Dukla JM - FC Tempo Praha C 1:10 (1:6)