FC Tempo Praha

U17: Dobrý výkon na body nestačil

28.4.2023 0:02   Petr Mathauser  

Tempáci podlehli Mladé Boleslavi 0:2.

Poprvé jsme se na jaře představili na domácím travnatém hřišti. Chvíli nám trvalo, než jsme si na trávník zvykli, ale pak už to byl od nás velice dobrý výkon. Ten však v této soutěži na body nestačí.

První poločas byl hodně vyrovnaný. Možná jsme měli malinko víc ze hry, ale nijak výrazně. Soupeř hrozil zejména ze standardních situací, konkrétně rohů, díky několika dobře sehraným signálům. Nám se však situace podařilo vždy vyřešit. Ani jeden z týmů si za poločas nevypracoval větší šanci a do kabin se šlo za nerozhodného stavu.

Druhý poločas jsme se sice zlepšili, začali jsme mít ze zápasu víc, byli jsme aktivnější, fotbalovější. Dokázali jsme si poradit s nákopy soupeře a jeho standardkami a sami jsme vytvořili několik zajímavých příležitostí. Jenže naše efektivita v zakončení je na jaře s výjimkou ligového zápasu v Chrudimi tristní. Opět jsme ve dvou jasných situacích selhali. Nejprve Schnappel netrefil skvělý centr Smrčka. Následoval gól hostí z přímého kopu, který jsme si měli pohlídat. Pak mohl vyrovnávat Brabec. Obešel brankáře a měl z velkého úhlu před sebou prázdnou bránu. Bohužel se netrefil ani on. Na soupeře jsme tlačili, ale šancí příliš nebylo a když už, tak jsme stříleli mimo bránu. Naopak soupeř využil našeho rizika a pojistil si výhru.

Bohužel, opět nás zklamala koncovka. Na druhou stranu jsme předvedli jeden z nejlepších defenzivních výkonů jara. Stopeři, střeďáci, všichni dozadu hráli skvěle, vyhrávali souboje a zachytávali náběhy útočníků po dlouhých nákopech. Víme, co musíme zlepšit, pracujeme na tom. Musíme ale být trpěliví, pokorní a výsledek se dostaví.

Zápasy:

FC Tempo Praha - FK Mladá Boleslav B 0:2 (0:0)