FC Tempo Praha

A tým: Krutá prohra s Duklou

1.5.2023 12:10   redakce  

Šlágr kola v souboji o třetí místo vyhrála šťastně Dukla gólem v nastavení.

Nesmírně těžký soupeř v souboji o třetí místo nás čekal před velmi slušnou návštěvou. Vše skončilo velmi krutým výsledkem pro náš tým, protože jsme určitě nebyli horším týmem. Naopak, po velkou část zápasu jsme měli převahu a dokonce i velký počet vyložených šancí a možností. Jen v prvním poločase jsme mohli jít několikrát do vedení. Perl si výborně nechal proběhnout Farkaše a úplně sám na penaltě zakončil nedůrazně do Bašty. Po míči za obranu vyběhl Bašta z branky a vyrazil jej jen k Tomáši Havlíčkovi, ale jeho střela do prázdné branky skončila kousek vedle. Pytlíčkovu hlavičku chytil Bašta a přímý kop Kloučka z velmi dobré pozice mířil nad branku. Hosté hrozili po centrech z autových vhazování a přímých kopů, ale vzhledem k tomu, že jsme hráli čistě a důsledně, tak se žádné nebezpečí nekonalo. Vážněji to ale vypadalo po průniku Innemana, ale místo střely naštěstí volil přihrávku, a tak se skóre neměnilo ani na opačné straně.

A tým: FC Tempo Praha - FK Dukla JM 0:1 A tým: FC Tempo Praha - FK Dukla JM 0:1
Vstup do druhého poločasu jsme měli opět dobrý. Vytvořili jsme si možnosti k zakončení, ale buď jsme nebyli přesní nebo jsme trefili obránce a nebo chyběl pověstný krůček. Asi největší šance přišla asi po čtvrthodině druhé poloviny. Tomáš Havlíček prostrčil míč Hampapovi a ve třech jsme se ocitli za obranou Dukly. Hampapa byl u míče dříve než vyběhnutý Bašta a už jsme skoro zvedali ruce nad hlavu, bohužel přihrávka nebyla dostatečně prudká a Pytlíčkovi před prázdnou brankou pokazil radost skluz Brabence. I přesto jsme nepolevovali a neustále jsme se tlačili do zakončení a před branku. Bohužel ani další možnosti se nám nepodařilo uklidit do branky. V závěru se bohužel dostavila nervozita a tíha z možného (ne)úspěchu a nechali jsme se trochu zatlačit. Ještě předtím však v brejku uvolnil Kotlík Brabence, ale u něj byl včas Pacovský, a hostující střelec tak už neměl kam zakončit a Pacovský jeho pokus vyrazil. V závěru Dukla opět vše kopala před branku na své vysoké hráče a po odvráceném rohovém kopu zápas rozhodla. Centr Farkaše propadl na zadní tyč na Kotlíka a po odrazech od břicha míč nakonec doskákal o tyč do branky - 0:1. To už se hrálo nastavení, a s výsledkem se tak už nedalo moc udělat. Fotbalová štěstěna nám ukázala svou odvrácenou tvář a Dukla si tak odvezla tři body.

Trenér Petr Vanko: "Dnes můžu klukům vytknout jen neproměněné šance. Výsledek je pro nás velmi krutý, protože si myslím, že jsme měli brát výhru. Hraje se ale na góly a ne na kdyby a můžeme se zlobit jen sami na sebe, že jsme dnešní výkon nedokázali proměnit ve vstřelené branky, protože šancí na to bylo určitě dost. Na štěstí příliš nevěřím, vše je určitě v hlavě a v nohách. Nemá smysl se teď plácat po zádech, jak jsme byli dobří, když nemáme ani bod. Vše je zase o tréninku a věřím, že se dobře připravíme na silný Zličín."




Zápasy:

FC Tempo Praha - FK Dukla JM 0:1 (0:0) Video ze zápasu

Fotogalerie

kompletní galerie (počet:47)