FC Tempo Praha

U12: Vedení k bodům nestačilo

2.5.2023 11:41   Jaroslav Teplan  

Tempáci prohráli na Slavii 2:5, i když vedli už o dva góly.

Ve středu jsme předehrávali zápas v Edenu se stejně starou Slavií. Pro nás to byla velká výzva porovnat se s jedním z nejlepších týmů v republice.


Slavia na nás od začátku zápasu nastoupila a zatlačila nás před vlastní branku. Cílem bylo hrát aktivně a Slavii napadat. Slavia nás však svoji silou dotlačila k tomu, že jsme hráli z aktivního bloku a vyráželi do rychlých protiútoků. V první třetině se nám podařilo z jednoho takového protiútoku utéct a po faulu na Jardu jsme kopali penaltu, kterou Jéža s přehledem proměnil.

Ve druhé třetině se hra více vyrovnala a byli jsme více nebezpečnější. Nicméně několik šancí jsme taky přežili. Dokonce se nám podařilo zvýšit náskok na 2:0, když přímý kop Mojmy dorazil Mates Nohýl.

Do třetí třetiny jsme vstoupili katastrofálně a ze dvou našich rozehrávek od branky soupeř během dvou minut vyrovnal na 2:2 (řekl bych, že se najednou objevil strach o výsledek spojený s velkou fyzickou námahou). Nám úplně vypadlo sebevědomí a kluci již nevěřili, že by mohli s výsledkem něco udělat. Soupeř nám zasadil ještě tři branky a utkání jsme prohráli 2:5.

Kluci měli možnost skvělého porovnání a nemůžu jim z hlediska pracovitosti a obětavosti nic vytknout. Naopak zde se ukázala slabší psychická stránka - někteří kluci plně nevěřili tomu, že bychom mohli uspět. Postupem času to bylo vidět i v rozehrávce, jakým způsobem jsme k ní přistupovali (se strachem). Slavia vyhrála zaslouženě, byla dominantnější na míči, ale my jsme jí to rozhodně neusnadnili. Teď nás doma čeká další velice kvalitní soupeř - Teplice, na kterého se rovněž těšíme a věříme, že tento zápas opět posune naše hranice jak herně kvalitativní, tak mentální. 

Zápasy:

SK Slavia Praha - FC Tempo Praha 5:2 (:)