FC Tempo Praha

U17: Parádní zápas s Plzní

5.5.2023 23:05   Petr Mathauser  

Tempáci překvapivě, ale naprosto zaslouženě, porazili Plzeň 4:2.

Od začátku zápasu bylo na klucích vidět to, co nám v jiných utkáních scházelo, skoro všichni si věřili. Vysoké sebevědomí nám tak dovolilo vytvářet si spoustu pěkných šancí, jen opět trvalo, než jsme je začali proměňovat. Nejprve se prosadil Obraz, který po skvělém presinku naší pravé strany dostal míč od Vinklera, pronikl s ním do vápna, kde si udělal kličku a zakončil přesně. Viktorka do deseti minut vyrovnala, a tak přišla řada na Brabce. Dvě, tři šance nedal, ale nenechal se tím rozhodit a tu další už proměnil. Využil zaváhání stoperů a 1 na 1 proti brankáři uspěl. Tentotkrát vyrovnala Viktorka mnohem rychleji. Poločas 2:2, ale věděli jsme, že pokud budeme pokračovat v nastoleném tempu a kvalitě, zápas bude náš.

A k vítězství jsme se přiblížili v 57. minutě. Brabec skvěle přečetl situaci, vystihl přihrávku a i díky překvapení bránící trojice mohl jít sám na brankáře a i tentokrát proměnil. Pojistka přišla v 72. minutě. Znovu u toho byl Brabec. Tentokrát vytvořil tlak na obránce, ten si dal špatný dotek a do šance se dostal Obraz. Ve vápně si lehce přiťukl míč a přesnou ranou na zadní zvýšil vedení.

Dokázali jsme si, že pokud si věříme, dokážeme hrát opravdu fantastický fotbal a jakmile k tomu ještě přidáme důraz a maximální nasazení, je to opravdová paráda - jako teď proti Plzni.

Zápasy:

FC Tempo Praha - FC Viktoria Plzeň B 4:2 (2:2)