FC Tempo Praha

U17: Nejhorší výkon jara

9.5.2023 18:44   Petr Mathauser  

I přesto si Tempáci z Písku přivezli tři body za výhru 4:2.

Utkání se těžko komentuje. Sice jsme dokázali zvítězit, ale vůbec ne takovým způsobem, jakým jsme měli a hlavně jakým jsme chtěli.

Soupeř byl od začátku pasivní, zalezlý, prakticky jen odkopával míče a vůbec nepresoval. My jsme se však této hře v prvním poločase přizpůsobili. Nedokázali jsme náběhy trhat obranu soupeře, nesmyslně jsme posílali míče vzduchem a nebyli jsme vůbec kreativní směrem dopředu. Jasně nejhorší výkon jara. Přesto jsme dvakrát skórovali a to ze standardních situací, nejprve si Kroužek skvěle naběhl na roh Brabce, to bylo 1:0 a poté to byl Kubánek, od kterého se odrazil míč ke Kroužkovi a ten zvyšoval na 2:0. Pokud bychom však hráli tak, jak jsme si říkali v kabině, bylo by skóre minimálně dvojnásobné.

Do druhého poločasu jsme nastoupili mnohem lépe a zejména po vystřídání jsme se konečně začali mnohem víc hýbat. Pochvala tak patří všem čtyřem střídajícím hráčům, kteří ukázali, jak má vypadat nastavení hráčů do zápasu. Obě branky, které jsme obdrželi, padly po naší nekoncentrovanosti a laxnosti a byly prakticky darované soupeři. Vždy jsme ale dokázali zareagovat. Nejprve standardní situací, kdy Kubánek dopravil míč do brány a poté fantastickou akcí, kdy Svoboda skvěle udržel míč, počkal si, otočil hru na nabíhajícího Janského a ten pasem do kapsy našel ve vápně Klinera, který trefil poloodkrytou branku s jistotou.

Z utkání si tak odnášíme smíšené pocity. Víme, že výkon nebyl vůbec dobrý, zápas měl skončit výraznějším rozdílem. Na druhou stranu jsme si dokázali, že i utkání, ve kterém se nám nedaří hrát naši hru, dokážeme vyhrát. Pro nás ponaučení, že musíme hrát s maximálním úsilím proti jakémukoliv soupeři.

Zápasy:

FC Písek - FC Tempo Praha 2:4 (0:2)