FC Tempo Praha

U12: S Teplicemi a Juniorem

10.5.2023 13:02   Jaroslav Teplan  

Dva vítězné zápasy, jeden vyrovnaný a druhý dominantní.

Teplice
Po skvělém zápase v Teplicích, kde jsme rovněž zvítězili 5:2, jsme těšili na další skvělou úroveň zápasu. Začátek zápasu nám vyšel lépe a dostali jsme se do vedení, když se ve skluzu trefil Mozgan. Zanedlouho bylo vyrovnáno, když soupeř využil naši obrovskou chybu v rozehrávce, kdy jsme ji i po skvělém chycení Marťase nedohráli a soupeř vyrovnal. Do vedení jsme se pak dostali zase ve druhé třetině, když spolupráci dvojčat zakončil Mattias. Po 60 minutách jsme vedli 2:1 a o zápase rozhodovaly maličkosti. V poslední třetině jsme inkasovali gól na 2:2 a soupeř v tu chvíli měl více ze hry. Ovšem pět minut před koncem se ze střední vzdálenosti nádherně trefil Ježek a poslal nás do vedení 3:2. Ke konci to soupeř více otevřel a my jsme ještě dvakrát skórovali a celkově zvítězili 5:2.

Dneska jsme odehráli velice jednoduchý zápas, kluci si situaci nekomplikovali a docházelo k mnoha nakopávaným (i když snahou byly cílené míče) míčů za obranu soupeře. Teplicím se celkem dobře dařila výstavba útoku a tím překonávat náš presink - většinou jsme pozdě přistupovali. Oproti zápasu v Teplicích mi chyběla větší odvaha ve výstavbě hry.

Teplicím děkujeme za zápas, pro nás poučení, že musíme chtít více hrát i pod tlakem soupeře a především věřit v sebe, svoje dovednosti a vědět co chci hrát, už když přijímám míč.

Junior
Na Junioru jsme v prvním zápase horko těžko zvítězili, tak jsme chtěli na domácím trávníku býti více dominantní. V prvním poločase se nám to moc nepovedlo, když soupeř byl nebezpečný a z první příležitosti se dokonce ujal vedení, když si hostující hráč skvěle převzal míč a s přehledem ho uklidil do naší branky. My jsme však rovněž hrozili, ale naše střely nebyly dostatečně přesné a důrazné - většinou jsme trefovali brankáře hostů. Do poločasu se nám výsledek podařilo otočit na 2:1.

Ve druhém poločase převážně existovalo pouze jedno družstvo. Výrazně jsme dominovali, nastříleli dalších sedm branek a dalších několik výrazně zazdili. Potvrdili jsme tak roli papírového favorita a již tuto neděli se utkáme o první místo s Vltavínem na jejich půdě.

Zápasy:

FC Tempo Praha - FK Teplice 5:2 (:)
FC Tempo Praha D - TJ Junior Praha C 9:1 (2:1)