FC Tempo Praha

U19: Venku se nedaří skórovat

10.5.2023 14:47   Filip Šmídek  

Z Písku odjeli Tempáci s porážkou 0:2

Po deseti minutách hry jsme se řítili sami na branku, ale Altera vysoko přestřelil, o dalších deset minut později hezky uvolnil Procházka opět Alteru, ale ten ani napodruhé tváří v tvář brankáři domácích neprostřelil. V závěru poločasu dvakrát hlavičkovali domácí, poprvé vedle a podruhé do připravených rukavic Dudyho.

Druhá půle byla v podobném duchu, nejdříve zahrozili domácí střelou vedle, poté se objevil Píša na penaltě a na poslední chvíli mu ztlumil střelu obránce do připravených rukavic brankáře domácích. V 70. minutě jsme nezachytili situaci na levé straně hřiště a míč na zadní tyči uklidil domácí útočník do sítě - 1:0. Na druhé straně jsme měli po rohu dobrou příležitost, kdy to několikrát skočilo v malém vápně k nám, ale nedokázali jsme to ani jednou zakončit. Soupeř hned z protiútoku napřáhl z velké dálky a překonal Dudyho podruhé. V závěru jsme tam měli takový platonický tlak, bez vážnějších možností, soupeř tam měl dvě zajímavé příležitosti, ale své vedení už nenavýšil.

Oba týmy hrající o záchranu v soutěži vypadaly hodně nervózně. Bylo tam hodně nepřesnosti, zbrklosti a nekvality v přechodových fázích. My jsme tam měli dvě dobré příležitosti, ale venku se nám nedaří skórovat. Byl to zápas o tom, kdo dá první gól a ten dali domácí. O chvíli později přidali druhý gól, ten jim dodal potřebný klid do závěrečných minut a to rozhodlo o vítězi dnešního utkání.

Zápasy:

FC Písek - FC Tempo Praha 2:0 (0:0)