FC Tempo Praha

U17: Týmovost zrodila senzaci

15.5.2023 13:51   Jan Šindelář  

Tempáci dokázali Slavii obrat o všechny body.

V rámci dalšího kola jsme narazili na suveréna naší soutěže, SK Slavii Praha. Chtěli jsme hrát aktivně, soupeře vysoko napadat, snažit se nepustit Slavii do klidné kombinacea po zisku míče být nebezpeční.

V první půli se nám plán dařilo plnit. Hosté byli sice více na míče, ale nutili jsme je hrát spíše do stran a k centrovaným míčům. Naopak my jsme udeřili z brejkové situace po rohu soupeře, kdy Brába předvedl sólo alá Messi a hostujícímu brankáři nedal šanci - 1:0. Slavii tento gól opařil a my vzápětí po výborném presinku přidali druhou branku zásluhou Dominika - 2:0. Tento gól už hosty nakopl a zařadili vyšší rychlostní stupeň. Odměnou jim bylo snížení, kdy jsme nepohlídali centr ze strany - 2:1.

Do druhé půle jsme nechtěli ustoupit od naší aktivní hry. A prvních patnáct minut se nám to i dařilo. Poté se však začala projevovat veliká individuální síla soupeře a po střele z úhlu přišlo vyrovnání na 2:2. My jsme však odpověděli, jak nejlépe jsme mohli, a zásluhou skvěle hrajícího Brabce opět převrátili výsledek na naši stranu - 3:2. Posledních dvacet minut bylo od kluků na morál. Stále jsme však pracovali v aktivním bloku a Slavii nepouštěli do jednoduchých průnikovek či střel. A s centrovanými míči si poradila buď pozorná obrana nebo Baštys v bráně. A když se pět minut před koncem neujal ani samostatný únik Zdíka, zápas skončil naši, troufnu si říct zaslouženou, výhrou.

O tom, že individuální kvalita většiny kluků ve Slavii je vyšší než naše, není sporu. Bylo by taky smutné, kdyby tomu tak nebylo. Kluci ale zápas pojali týmově, aktivně as maximálním nasazením. Odměnou je skalp týmu, který body neztrácí. Je potřeba však toto vítězství brát s pokorou do další práce. U kluků mi chyběla větší odvaha a víra ve fotbalovost na své polovině. Kluci to v sobě mají, jsou kvalitní hráči a právě proti takovýmto týmům je potřeba dané sebevědomí ukázat na 100% a toto vítězství, věřím, je k tomu posune.

Zápasy:

FC Tempo Praha - SK Slavia Praha B 3:2 (2:1)