FC Tempo Praha

U19: Statečný boj se Slavií

17.5.2023 18:24   Petr Mathauser  

Tempáci předvedli výborný výkon, přesto nakonec prohráli 1:3.

Čekal nás těžký souboj s druhou Slavií. Do zápasu jsme nastoupili přesně tak, jak jsme se chtěli prezentovat i v celém utkání. Jen škoda nepřesného centru, ale hned 1. minuta a získaný roh. Z týmu bylo cítit sebevědomí a chuť si to se Slavií rozdat. Naše nastavení překvapilo i soupeře, který se příliš nedostával do kombinace a spíš se snažil přes naši obranu dostávat dlouhými míči. Což se nám až na výjimky dařilo bránit.

Právě z jednoho dlouhého míče ale soupeř udeřil a bylo to 0:1. O poločase jsme kluky pochválili, oni sami cítili, že hrají dobře. Druhá část zápasu od nás byla snad ještě lepší. Sebevědomí rostlo a s ním i počet šancí. Bohužel jejich proměňování, je naší velkou slabinou. I přes náš skvělý výkon přidala Slavia druhou branku. Tým se ale nevzdal, nasadil větší tempo a odměna přišla v 79. minutě. Píša si navedl míč podél vápna, přihrál ho Davidovi Krejčímu a ten nezvykle pravačkou uklidil míč do horního rohu. V ten moment jsme šli do rizika a z jednoho protiútoku o pár minut později Slavia pro sebe zápas uklidnila - 1:3.

Skvělý nebojácný výkon nám ukázal, že to jde. Chce to jen mít správné nastavení a věřit si. To tentokrát u kluků bylo. Na druhou stranu Slavia v utkání byla lepším týmem, výhra pro ni je tak zasloužená. My ale víme, že jsme po bodech sahali a nedali jsme jí ani metr hřiště zadarmo. Jen tak dál.

Zápasy:

FC Tempo Praha - SK Slavia Praha B 1:3 (0:1)