FC Tempo Praha

U19: Trápení v koncovce

19.5.2023 11:37   Petr Mathauser  

Tempáci prohráli na Kladně 0:5, ale výsledek mohl být úplně jiný.

Do zápasu jsme si věřili, byli jsme dobře nastavení a namotivovaní, chtěli jsme navázat na výkon proti Slavii. Přesto se nám vstup do utkání nevydařil. Po pár minutách jsme se však srovnali a hráli tak, jak jsme chtěli. Do 30. minuty vše fungovalo dobře, dařilo se nám držet soupeře daleko od naší branky a naopak sami jsme mohli dvakrát udeřit. Zejména Brabcova šance měla skončit gólem. S třetinou zápasu ale přišly nebezpečné momenty soupeře. Nejprve velkou šanci soupeř spálil, z dalšího momentu se ale už radoval - 1:0 a z následné rozehry okamžitě 2:0. Tím pro nás poločas skončil.

Do druhé poloviny jsme nastoupili snad lépe než do první. Fantastický nástup, aktivita pohybu a rychlost hry to vše nám pomohlo ke dvěma šancím. Znovu jsme nedali a o pár okamžiků později soupeř po tlaku navýšil na tříbrankový rozdíl. V ten moment jsme si přestali věřit a utkání se jen z naší strany dohrávalo.

Opět se ukázalo, že to, co my nedokážeme proměnit, soupeř proměnit zvládne. I v takovém zápase ale nesmíme vypnout ani polevit. Musíme pořád makat a pracovat a to bohužel u některých hráčů nebylo.

Zápasy:

SK Kladno - FC Tempo Praha 5:0 (2:0)