FC Tempo Praha

U12: Dvanácté místo na Planeo Cupu

19.5.2023 11:54   Jaroslav Teplan  

Tempáci v silné konkurenci skončili v první polovině konečného pořadí.

O víkendu jsme se v Kuřimi účastnili finálového klání Planeo Cupu. Ve skupině, která pro nás byla skupinou smrti, jsme se postupně utkali s týmy Sigmy Olomouc, Meteoru, Sparty, Slovácka a Příbrami. V těchto zápasech mi od kluků chyběla větší odhodlanost, dravost a především chuť se prosadit vepředu a to jak aktivitou bez míče, tak i s míčem. V poli jsme většinou míč zadrbali a chyběla nám větší přímočarost a tah na branku soupeře. Bylo to naše maximum, které jsme mohli z našich výkonů vytěžit z této skupiny.

Olomouc - Tempo 0:0
Zápas, který byl v poli vyrovnaný. Soupeř měl dvě velké příležitosti, které neproměnil. My jednu, a tak asi zasloužená remíza pro oba týmy.

Meteor - Tempo 0:2
Náš nejlepší zápas na turnaji. Kluci se znali a hrál se fotbal nahoru dolů. Šance měly oba týmy, ale psychickou výhodu prvním vstřeleným gólem jsme měli my a ke konci zápase jsme rozhodli druhým gólem, a tak před obědovou pauzou jsme měli na kontě 4 body.

Sparta - Tempo 5:0
Z naší strany nepovedený zápas a naopak si myslím, že jeden z nejlepších výkonů Sparty. Brzy inkasovaná branka nás srazila, a kluci ze Sparty si tak dokráčeli pro pohodlné vítězství.

Slovácko - Tempo 2:0
Hrálo se spíše uprostřed pole, bez šancí. takový nudný remízový zápas rozhodla standardka a ke konci rychlý protiútok soupeře.

Příbram - Tempo 1:2
Zápas, který rozhodoval, zda-li půjdeme do stříbrné nebo bronzové skupiny. Zápas, který byl spíše o mentálním nastavení (Příbram vše prohrála, kluci byli rozbití a naopak naši kluci to chtěli za každou cenu zvládnout), kdy už byli všichni unavení. V zápase jsme byli lepší, ale soupeř byl velmi nebezpečný. Nakonec kluci zápas zvládli a postoupili do nedělní stříbrné skupiny.

U12 FC Tempo Praha na finálovém turnaji Planeo Cupu v Kuřimi U12 FC Tempo Praha na finálovém turnaji Planeo Cupu v Kuřimi
V neděli nás opět nečekalo nic lehkého, když do stříbrné skupiny padly týmy jako České Budějovice, Pardubice, Neratovice, Kuřim, Náchod a Jablonec. Všechno další super zápasy a další zkušenosti. S většinou soupeřů jsme se znali z přáteláků, které jsme odehráli v zimě. Kluci tak měli další skvělou výzvu se předvést.

Tempo - Neratovice 2:0
Z naší strany velice dobrý zápas, byli jsme neustále na míči, pro branku soupeře velmi nebezpeční. Velice dobrý vstup do nedělního turnaje.

Tempo - České Budějovice 0:0
Velice těžký zápas, který byl v poli celkem vyrovnaný. Soupeř zahodil jednu příležitost a my tři. Remíza tak byla zasloužená.

Tempo - Pardubice 0:0
Další těžký vyrovnaný zápas, s jednou šancí na každé straně.

Tempo - Kuřim 3:0
Zápas jasně v naší režii, kdy jsme pálili jednu šanci za druhou, soupeř však byl nebezpečný a nám zacinkaly dvě tyčky.

Tempo - Jablonec 0:1
Zápas, kdy nám soupeř utekl a rozhodl. My jsme měli nějaké příležitosti vyrovnat, ale velice dobrý brankář Jablonce tomu několikrát zamezil.

Tempo - Náchod 1:1
Jasný zápas v naší režii, kdy jsme neproměňovali šanci za šancí, drželi jsme míč a soupeř nic neměl. Nakonec jsme se dostali do vedení 1:0, ale v posledních vteřinách zápasu jsme chybnou rozehrávkou soupeři věnovali remízu 1:1.

Nedělní den byl z naší strany mnohem lepší, byli jsme tahovější, více drželi míč a mnohem více se dostávali do koncovky oproti předešlému dni. Kluci drželi více míč na svých kopačkách a dostávali se do herních situací, které chceme. Pro nás celý tento turnaj byla skvělá zkušenost především se konfrontovat s týmy, které se prezentují různým způsobem fotbalu.

Musíme také smeknout klobouk a poděkovat rodičům za podporu a za servis, který dělali pro kluky po celou dobu turnaje. Zvláště děkujeme paní Kolářové, která zajišťovala pro kluky po celou dobu občerstvení.

Fotogalerie

kompletní galerie (počet:1)