FC Tempo Praha

U17: Se Spartou prohra o gól

23.5.2023 15:59   Jan Šindelář  

Tempákům se na Strahově vydařil první poločas, ve druhém jim docházely síly.

Povzbuzení domácí výhrou nad Slavií a venkovní výhrou na Kladně jsme tentokráte zavítali na Strahov, kde hraje své domácí zápasy Sparta. Chtěli jsme zavázat na naše minulé výkony, soupeře vysoko napadat, být nebezpeční a vzadu působit kompaktně a důrazně.

Začátek zápasu jsme však nechytli a již ve druhé minutě poslal domácí do vedení ještě nedávno hráč Tempa, Pančev. Slouží mu ke cti, že vstřelenou branku neslavil, klobouk dolů Pančí. Postupem času se hra více vyrovnala. Sparta držela míč více na svých kopačkách a my podnikali nebezpečné brejky. Po jednom takovém jsme zásluhou Víti vyrovnali na 1:1. Tento moment domácí opařil a my na hřišti kralovali. Díky vysokému presinku také přidali i druhý gól, opět Sníža. I nadále jsme soupeře tlačili. Ve 43. minutě po smolné teči naší obrany doputoval míč až k útočníkovi domácích, který stanovil poločasové skóre na 2:2. Nutno říct, že naše chování při tomto gólu bylo dost naivní a alibistické (otočení bokem při střele a nedohrání situace).

Ve druhém poločase už jsme nepůsobili tak aktivně a směrem dopředu jsme toho moc neměli. Bohužel se projevilo to, že někteří kluci hrají zápasy i za U19, a tak jsme je museli prostřídat a tím utrpěla naše hra více, než jsme čekali. Naopak domácí do hry poslali stejnou kvalitu a to rozhodlo. Ne, že by si Sparta vytvářela vyložené šance, ale zatlačila nás a my nebyli schopní udržet déle míč a podnikat nebezpečné výpady. Z tlaku domácí vytěžili vedoucí brank - 3:2. My mohli vyrovnat posledním rohem v zápase, kdy nám šel do vápna pomoci i Baštys. Závar však brankou neskončil, a tak si domácí odnáší všechny tři body.

Dnes jsme podali kvalitní výkon v prvním poločase. Ještě více bych si dokázal představit diktovat tempo hry, udržet míč a nehrnout se za každou cenu dopředu průnikovkou. Šancí jsme však měli více než Sparta, která byla v první půli velmi efektivní. Druhá půle už byla v režii Sparty. Nám docházely síly, a tím pádem jsme nebyli schopní být nebezpeční dopředu. Je potřeba ale rychle zregenerovat, neboť už ve středu nás čeká další ligový zápas s Jabloncem.

Zápasy:

AC Sparta Praha B - FC Tempo Praha 3:2 (2:2)