FC Tempo Praha

U17: Širší kádr porazil Jablonec

25.5.2023 22:50   Jan Šindelář  

Tempáci severočeského soupeře zdolali jednoznačně 5:1.

V rychlém sledu další zápas, tentokrát doma proti Jablonci. Výrazně jsme obměnili sestavu, vzali na zápas i hráče z kategorie U16 a příležitost v základu dostali kluci ze širšího kádru. A nutno uznat, že ji vzali za pačesy.

První poločas patřil nám. Hráli jsme vysoko, odvážně, sebevědomě a v obranné fázi jsme i přes počáteční rozpaky dokázali dlouhé míče soupeře sbírat a tvořit hru. První branka byla jak z fotbalové učebnice. Míč se po trajektorii Cihlář, Svoboda, Razi dostal až k Danovi, který hlavou nekompromisně zakončil - 1:0. I nadále jsme soupeře mačkali a ten nebyl, až na pár výjimek, schopný přelézt vlastní polovinu. My jsme zásluhou Tarase a Dominika přidali další dvě branky - 3:0. Ačkoliv jsme si do poločasu vytvořili další šance, skóre se již neměnilo.

Ve druhé půli přišla bohužel od kluků bohorovnost. Soupeř nás úvodních patnáct minut zatlačil a přehrával nás především svým pohybem a rychlostí. Vytvořil si i dvě nebezpečné šance, nedokázal je ale proměnit. Naopak my jsme udeřili z ničeho nic opět zásluhou Dominika - 4:0. Poté se však prosadili i hosté, nutno říci, že zaslouženě. Nezvládli jsme takticky ubránit dlouhý míč od gólmana a po zbytečném faulu se pískala oprávněně penalta - 4:1. Tento moment nás nakopl a začali jsme být opět aktivnější. Odměnou byl pátý gól, který obstaral Víťa - 5:1.

Jsem rád, že jsme dnešní zápas zvládli výsledkově. V prvním poločase snesl náš výkon i přísnější měřítka. Kluci ze širšího kádru se předvedli ve velké parádě a pořádně mi zamotali hlavu ohledně sestavy na další zápas. Stále bych si ale dokázal představit, že budeme více konstruktivnější na míči a odvážnější na vlastní polovině, především při rozehrávce.