FC Tempo Praha

U19: Rozhodli střídající hráči

30.5.2023 10:56   Petr Mathauser  

Tempáci zaslouženě porazili Vyšehrad 2:0.

Po nepovedeném zápase proti Jablonci jsme do utkání s Vyšehradem šli s jasným záměrem. Nebát se hrát fotbal a předvést sebevědomý a týmový výkon. A přesně to se nám podařilo.

Už od první půle bylo jasné, jaký bude obrázek zápasu. My na míči a Vyšehrad bude čekat na brejky. Po trošku nervóznějším úvodu, který způsobil trošku skákavější povrch, jsme se dostali do zápasu a začali určovat jeho ráz. Bohužel se nám v první půli nedařilo dostávat do vyloženějších šancí. Věděli jsme však, že pokud budeme trpěliví a z našeho nastoleného tempa nepolevíme, branky určitě přijdou.

Museli jsme si ale počkat až do 70. minuty, kdy se ukázali střídající hráči. Dobře jsme zapresovali rozehrávku Vyšehradu. Z toho získal míč Píša, přenesl hru krásným míčem do vápna na Reka a ten našel před bránou připraveného Brabce - 1:0. O pár minut později měl Rek velkou šanci, kde ke gólu chybělo málo. Druhý gól jsme dali v 81. minutě. Píša přihrál Rakotomavovi, který si míč navedl a ve správný moment ho poslal do vápna Štancelovi. Ten si dal dva rychlé doteky a třetím zakončil přesně - 2:0. Zbytek zápasu jsme si pohlídali, a po utkání jsme si tak mohli užít zasloužený pokřik.

Velká pochvala pro kluky, skvěle odmakaný zápas, ve kterém jsme byli prakticky po celou dobu jasně lepším týmem. Další velké pozitivum je přínos všech střídajících hráčů. Nejvíc nás ale těší to, že z kluků bylo znát, že si všichni věří a i díky tomu máme tři body a perfektně jsme se naladili na dva závěrečné zápasy sezony.

Zápasy:

FC Tempo Praha - FK Slavoj Vyšehrad 2:0 (0:0)